ep el chief corporate officer de grifols raimon grifols
GRIFOLS

Grifols segueix sent al candeler després de les greus acusacions abocades per Gotham City Research aquest dimarts, que van provocar la caiguda borsària de la farmacèutica.

  • 10,10€
  • -1,37%

Els experts de Bankinter assenyalen com a principal punt negatiu "les relacions creuades al perímetre comptable de Grifols amb diverses filials i l'empresa patrimonial de la família Grifols".

En aquest sentit, afegeixen que “ens preocupen i, per a nosaltres, en aquest aspecte hi ha el gruix del dany reputacional que suposa l'informe de Gotham”.

Així, expliquen que "Grifols compra plasma a companyies propietat de la societat patrimonial familiar, la propietat de les quals pot revertir Grifols en base a opcions sense data de venciment, i que Grifols consolida tot i no tenir-hi participació, al·legant que en manté el control".

Després d'aquesta anàlisi, recorden que "hem destacat aquesta operativa com un risc obert als nostres informes, sent-ne una de les raons per les quals hem mantingut la nostra recomanació a neutral, la qual reduïm ahir fins a vendre de forma tàctica, a causa de l'inevitable impacte sobre la cotització de la nota de Gotham City i el dany reputacional causat”.

A més, en analitzar els darrers resultats presentats per la companyia, de gener a setembre de 2023, comenten que "el resultat atribuït a participades que controla, però en què no necessàriament Grifols té participacions properes al 100%, va representar el 97% del BNA (benefici net), xifra inusualment elevada per a una cotitzada i que veiem com un indici de transferència de valor cap a les filials".

Per això, reiteren el consell tàctic de vendre el valor, i situen el preu objectiu de 13,40 euros per acció en revisió.

Noticias relacionadas

contador