ep sede central de indra
INDRA

Els resultats d'Indra no han decebut el mercat. La companyia ha guanyat un 0,9% més durant els primers nou mesos de l'any (116 milions), ha disparat els ingressos i ha reduït més de la meitat el deute net de l'últim any. Les xifres, destaquen els analistes, “han superat les previsions a totes les magnituds”.

  • 16,40€
  • -1,80%

Així ho destaca, per exemple, Iván San Félix, analista financer de Renta 4 Banc, que indica que els resultats d'Indra han batut les marques esperades pel consens, així com les estimacions de la seva empresa. Així, Renta 4 atorga un preu objectiu de 12,5 euros a les accions de la companyia, amb una recomanació de sobreponderar el valor.

Per exemple, en el cas de les vendes, el consens n'estimava un repunt del 9% mentre que la companyia espanyola calculava que seria del 14%; finalment, els ingressos entre el gener i el setembre van augmentar en un 19%.

Així mateix, subratlla el benefici net de 49 milions d'euros (al trimestre), enfront dels 43 millions que esperava el consens, amb unes despeses financeres cinc milions d'euros més baixes del previst i una taxa fiscal més elevada del que s'anticipava (del 32,5% enfront del 28% que n'estimava Renda 4).

“La contractació (precursor de futurs ingressos) repunta amb força durant els nou primers mesos del 2022 (9% enfront del 6% el 2021), amb gran comportament tant a Transport i Defensa (+13%) com a Minsait (+23%)”, apunta San Félix. Així, "la cartera de comandes creix a doble dígit (+12% i +10% excloent-ne la divisa) i se situa novament a màxims històrics, oferint bona visibilitat per a la generació d'ingressos".

Bankinter creu que les xifres d'Indra es veuen “reforçades per la confirmació de les guies per a l'any” i que, per tant, “haurien de ser ben acollides pel mercat”. "Indra a mitjà termini es veu beneficiada de l'increment de la despesa en defensa dels països de la UE a causa del conflicte entre Rússia i Ucraïna (després de molts anys durant els quals els pressupostos de defensa s'havien vist reduïts o postposats)", expliquen, alhora que destaquen que els resultats “confirmen la solidesa dels fonamentals de la companyia”.

Renta 4 també destaca la confirmació de la guidance per al que queda del 2022, amb uns ingressos esperats de 3.600 milions d'euros, un EBIT de més de 280 milions d'euros i un flux de caixa lliure abans de la reestructuració de la plantilla superior als 175 milions d'euros. "Creiem que Indra està ben encaminada per superar àmpliament els objectius de l'any", sentencien.

Cal destacar que Indra ha donat per tancada la crisi de governança amb la recomposició del Consell d'Administració, del qual han passat a formar part sis consellers independents i un nou dominical en representació de la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI).

Noticias relacionadas

contador