ep el consejero delegado de enagas arturo gonzalo aizpiri 20230914122904
Jesús Hellín - Europa Press

Els experts consideren "positius" els comptes d'Enagás, malgrat la minusvàlua registrada per la venda de Tallgrass, que ha provocat una pèrdua de 130 milions d'euros en el conjunt dels nou primers mesos del 2024.

  • 13,59€
  • -0,59%

"Bones notícies. Els resultats estan per sobre del que s'esperava a nivell d'EBITDA i benefici net ordinari", assenyalen els experts de Bankinter, que reiteren el consell de comprar, amb preu objectiu de 16,20 euros.

"Les pèrdues es deuen a minusvàlues comptables per la venda de Tallgrass. A més, l'equip gestor revisa a l'alça les guies de benefici net ordinari per al conjunt de l'any i manté el compromís de retribució a l'accionista", afegeixen.

Aquests analistes destaquen l'"estabilitat en la contribució del negoci regulat de transport de gas", la "lleugera reducció de la contribució de les filials internacionals" i la "reducció de deute net (-38%) i despeses financeres (-27%) per l'entrada de fons (1.018 milions) després de la venda de Tallgrass”.

Així, mantenen el consell de compra per "la millora de l'estructura financera del grup", la "possible millora dels ingressos regulats per a la xarxa de transport de gas, durant el proper període 2027-2031" i la "pròxima resolució de l'arbitratge de GSP Perú".

També comenten que "a mitjà termini, les inversions en hidrogen verd (H2Med i Xarxa Troncal d'Hidrogen) suposen una oportunitat de creixement, encara que s'estan produint retards en la seva posada en marxa".

D'altra banda, assenyalen que “la rendibilitat per dividend als preus actuals és del 7,5% per al període 2024-2026”.

Per part seva, els experts de Renta 4, que aconsellen sobreponderar el valor, amb un preu objectiu de 18,23 euros, indiquen que "el benefici net, excloent-ne efectes extraordinaris, millora les nostres expectatives, gràcies a un resultat financer més favorable per majors ingressos respecte a la remuneració de la caixa disponible, situant-se a la senda per millorar l'objectiu de cara a final d'any”.

També afirmen que "malgrat el descens en el flux de caixa operatiu, la venda de Tallgrass permet reduir el deute net significativament".

Finalment, consideren que “la positiva evolució del benefici net respecte a les expectatives podria permetre superar objectius”.

Noticias relacionadas

contador