ep volkswagen lanza las versione gtx y pro del id buzz con traccion de cuatro ruedas y autonomia de
VOLKSWAGEN VEHÍCULOS COMERCIALES

Els analistes veuen complicat que Volkswagen pugui tancar plantes a Alemanya, després de l'anunci realitzat aquest dilluns pels seus màxims directius sobre la necessitat d'una "reestructuració integral" a la cadena de producció.

  • 98,40€
  • 0,00%

Volkswagen ha comunicat als sindicats la seva intenció de tancar almenys “una planta de vehicles i una de components a Alemanya” (aquests eventuals tancaments seguirien els anunciats a la seva planta de Bèlgica) amb l'objectiu de reduir costos i recuperar la rendibilitat a la seva marca principal (que continua significativament per sota de la mitjana del seu segment, 3,6% enfront del 6%).

VALORACIÓ DELS ANALISTES

"Notícia positiva si finalment desemboca en mesures concretes, ja que aquest tipus de qüestions en el passat han quedat fortament diluïdes, atès que els sindicats dominen el Consell de Supervisió de la companyia (l'òrgan que elegeix el conseller delegat)", expliquen els analistes de Banc Sabadell.

Segons la seva opinió, "caldrien mesures contundents perquè la rendibilitat de la companyia s'acosti a la mitjana del sector, ja que l'impuls comercial, especialment dels nous productes elèctrics, no té el dinamisme anticipat".

Per part seva, els experts de Bankinter afegeixen que "el grup manté un programa de retallada de costos per 10.000 milions d'euros fins al 2026 dins de la seva marca Volkswagen".

En aquest sentit, afegeixen que "el tancament d'aquestes dues plantes entraria dins d'aquesta iniciativa i s'uniria a altres mesures ja implementades relacionades amb la reducció de plantilla".

També comenten que "és la primera vegada que la companyia considera tancar plantes a Alemanya i s'enfronta a l'oposició, no només dels sindicats sinó també del Govern".

Així, recorden que "l'estat de Baixa Saxònia és el segon accionista més gran de la companyia (11,8% de participació i 20% de drets de vot)".

Per això, consideren que "la mesura serà difícil d'implementar finalment", tot i que "serien bones notícies", ja que "abaixar la base de costos és fonamental per aconseguir millorar els marges operatius".

contador