Els analistes han retallat la valoració de Kering després de l'advertència de beneficis llançada per la companyia francesa de productes de luxe, la principal marca de la qual és Gucci.
- 234,20€
- -0,23%
Els experts de JP Morgan han retallat la seva valoració fins als 400 euros per acció des dels 425 euros i han reiterat el consell de neutral. Segons la seva opinió, l'advertència de beneficis ha estat "inesperada" i "reflexa el feble exercici de Gucci, sobretot a Àsia, en contrast amb els comentaris realitzats per l'empresa al quart trimestre".
I encara que remarquen que Kering ha destacat la bona rebuda de les "noves col·leccions d'Ancora, que augmentaran en volums al llarg de l'any", afegeixen que "som conscients que la transició portarà temps i que la manca d'impuls de les col·leccions més antigues seguirà pesant sobre el creixement general de les vendes i els beneficis".
Per part seva, els experts de Bankinter han reiterat el seu consell de vendre i han situat la seva valoració de 440 euros en revisió per a una rebaixa.
Segons la seva opinió, la "notícia és molt negativa i inesperada", cosa que justifica "una correcció severa del valor, que probablement arrossegarà el sector".
Tot i que, segons la seva anàlisi, "les circumstàncies de Gucci son molt particulars i no extrapolables a altres valors del sector", ja que "Gucci compta amb un nou director creatiu des del gener del 2023. Sabato de Sarno, anterior dissenyador de Valentino i Dolce & Gabbana, que va presentar la seva primera col·lecció al setembre, que ha arribat a les botigues al febrer".
Sobre aquest assumpte, Kering ha assenyalat que l'acolliment de la nova col·lecció ha estat favorable, però aquests analistes afirmen que “la forta caiguda esperada en vendes suscita dubtes sobre l'èxit obtingut”.
També afirmen que "Gucci és la marca bandera del grup i representa el 51% de les vendes i el 67% de l'EBIT, però fa diversos trimestres que està decebent i creixent per sota de marques rivals".
Bankinter explica que Kering "continua intentant reposicionar Gucci i elevar el mix de marques amb la compra d'un 30% de Valentino, però els avenços són lents i el grup no preveu millores de marges significatius el 2024. Aquests continuaran tensionats pels canvis en marxa i un entorn desfavorable i el grup anticipa una caiguda d'EBIT en termes absoluts, especialment a la primera meitat de l'any”.
Segons comenten, després de la caiguda borsària "els múltiples de valoració són atractius, però els riscos són elevats i la visibilitat escassa". Per això, "al sector del luxe" prefereixen "altres valors amb millor posicionament al segment més premium, com LVMH o Hermés".
Des del banc nord-americà Citi, consideren que l'advertència de beneficis "és una mala notícia", sobretot després que la direcció ja hagués reduït fa un mes la seva estimació de beneficis per a l'any fiscal 2024.
Segons la previsió, el consens aplicarà una retallada del 15% a la seva estimació anual d'EBIT després d'aquest anunci, i augmentarà la previsió d'una recuperació més lenta de les vendes al llarg de l'any.