ep archivo   el ceo de repsol josu jon imaz interviene durante el world energy outlook en el campus
Mateo Lanzuela - Europa Press - Archivo

El grup d'Aràbia Saudita Aramco està negociant comprar el 25% de Repsol Renovables. Segons Expansión, ha contractat BNP Paribas per efectuar la seva entrada a través d'una ampliació de capital per finançar el creixement, que valoraria el negoci en uns 6.000 milions d'euros.

  • 14,66€
  • -0,68%

Els analistes de Banc Sabadell comenten que l'interès d'Aramco per entrar a Repsol Renovables "ja era conegut", i recorden que Repsol va vendre el 2022 el 25% del negoci, per 905 milions d'euros, a un consorci format per Crédit Agricole Assurances i Energy Infrastructure Partners.

Des de Bankinter, afegeixen que "si es confirma, seria una bona notícia, ja que contribuiria a finançar el desenvolupament de nous projectes, mantenint nivells de palanquejament moderats".

En aquest sentit, expliquen que "Repsol Renovables pretén invertir 3.000-4.000 milions d'euros durant el període 2024/2027 per assolir 9.000-10.000MW de capacitat instal·lada a Espanya, els EUA, Xile i Itàlia".

A més, assenyalen que l'entrada d'Aramco "permetria posar en valor la filial de Repsol, que podria arribar a representar fins al 34% de la capitalització borsària".

contador