ep archivo   banco santander 20240129124102
EUROPA PRESS - Archivo

Com valoren els analistes els resultats de Banco Santander? Aquestes en són les claus que assenyalen els experts en les primeres valoracions.

  • 4,58€
  • -0,62%

"L'augment del marge d'interessos compensa la inflació i l'esforç en provisions (+19%). El més important dels resultats és que les mètriques de gestió del grup en conjunt són bones (ingressos recurrents, eficiència i rendibilitat/ROTE)", assenyalen des de Bankinter, empresa que aconsella comprar, amb un preu objectiu de 5 euros per acció.

"No s'aprecia un deteriorament significatiu en els índexs de qualitat creditícia i la guia del 2024 és positiva: creixement d'un dígit mitjà en ingressos, eficiència per sota del 43%, cost del risc (CoR) a l'1,2%, RoTE del 16% i ràtio de capital CET 1 'fully loaded' per sobre del 12%", afegeixen.

En aquest escenari, reiteren el consell de comprar perquè "la rendibilitat/RoTE ordinari és interessant, la ràtio de capital CET1 es manté a un nivell confortable i l'eficiència (costos/ingressos) se situa entre les millors de la banca europea" .

A més, comenten que "el marge d'interessos (principal font de resultats) sorprèn positivament al quart trimestre, gràcies a l'activitat comercial i les pujades de tipus".

RENTA 4: SOBREPONDERAR, PREU DE 5,60 EUROS

"Els resultats del quart trimestre, en comparativa amb les nostres estimacions, s'han situat per sota al llarg de totes les línies principals del compte de resultats", expliquen els experts de Renta 4, que aconsellen sobreponderar, amb un preu objectiu de 5,60 euros.

"Si ho comparem amb el consens, excepte en marge d'interessos, que han superat en un 3%, el marge brut i el marge net s'han situat en línia. Tot i això, el benefici net ha superat les nostres estimacions i les de consens en un 7% i 11% respectivament, recolzat per una taxa fiscal més baixa", afegeixen.

"Per àrees geogràfiques, en destaquen principalment Espanya i Brasil, el benefici net de les quals s'ha situat per sota de les estimacions (-19% enfront del consens). En positiu, Santander Global Platform, amb un benefici net que ha superat en un 15% el consens", destaquen.

Sobre el conjunt del grup, remarquen la pujada del 13,1% en els ingressos anuals, "alineada amb la guia de creixement de doble dígit per a l'any", i també que "la taxa de morositat es manté estable durant el trimestre al 3,14%”.

En conclusió, comenten que "les xifres han confirmat la solidesa operativa, cosa que ha donat suport a la consecució de tots els objectius marcats per a l'any. No obstant, dues de les principals àrees (Brasil i Espanya) no han complert les previsions, amb un augment del CoR al Brasil".

Noticias relacionadas

contador