ep archivo   marc puig toca la campana en la salida a bolsa de la compania puig
LORENA SOPENA - Archivo

Puig, el gegant de productes de luxe com fragàncies, moda d'alta costura i cosmètica, que recentment va debutar a la borsa i ja cotitza a l'IBEX 35, presentarà aquest divendres els seus primers resultats com a companyia cotitzada i s'enfrontarà per primera vegada a les exigències del mercat.

  • 20,18€
  • -1,27%

Els analistes de Banc Sabadell, que aconsellen sobreponderar el valor, amb un preu objectiu de 28,70 euros, esperen "una evolució molt continuista pel que fa a tendències i pel que fa al que ja s'ha registrat al primer trimestre, quan les vendes comparables van créixer un 10,1% a nivell del grup (1.184 milions d'euros)”.

Tenint en compte l'estacionalitat del sector de cara al segon semestre, i els resultats publicats pels seus competidors, esperen unes vendes de 2.203 milions d'euros al primer semestre, que impliquen un creixement de les vendes comparables similar al del primer trimestre del 2024.

També anticipen un EBITDA (benefici brut d'explotació) de 433 milions d'euros i un benefici net de 250 milions d'euros.

Per negocis, les vendes de Fragancias, que suposen el 72% del total, seguiran "mostrant un comportament positiu (noves generacions i desenvolupament dels segments prestige/nínxol), a la qual cosa caldria afegir en el cas de Puig l'impacte positiu del llançament de Charlotte Tilbury, mentre que Cosmètics encara continuarà beneficiant-se de l'expansió de Charlotte Tilbury”.

"A nivell operatiu", precisen, "i tenint en compte l'estacionalitat comentada en vendes, i, per tant, el menor palanquejament operatiu, esperem un marge EBIT inferior a la nostra estimació anual del 16,1%, per recuperar-se posteriorment a la segona part del any".

Tot i que, segons la seva opinió, "el centre d'atenció en aquesta publicació recaurà en les indicacions de cara a la segona part de l'any", sobretot si l'empresa reitera "el positiu momentum de Fragancias i resiliència de la resta de segments".

"Això", expliquen, "unit a la limitada exposició a Àsia/Pacífic (10% de les vendes), on el comportament del sector continua sent feble, permetrà que la companyia continuï augmentant quota de mercat (amb creixements molt superiors als del sector) i mantenint el millor comportament en mercat davant de la resta de competidors”.

Noticias relacionadas

contador