ep archivo   sucursal de caixabank
MAXIMO GARCIA DE LA PAZ / CAIXABANK - Archivo

Els experts del banc nord-americà Citi han reiterat el consell de comprar sobre CaixaBank, amb un preu objectiu de 6,80 euros, abans dels resultats que presentarà l'entitat dijous que ve, 31 d'octubre. També han reiterat el consell de compra sobre Bankinter, que presenta resultats aquest dijous, amb una valoració de 8,80 euros.

  • 5,36€
  • 0,68%

En un informe publicat aquest dimecres, aquests analistes afirmen que "la caiguda de les expectatives de tipus d'interès ha reduït l'entusiasme dels inversors pels bancs espanyols", com indica el pitjor comportament relatiu durant els últims mesos davant l'índex EuroStoxx Banks.

Per reflectir aquest aspecte, des de Citi, han actualitzat els seus models de cara als resultats del tercer trimestre, i ara calculen tipus a 1 anys i nivells del 2,1% el 2025 i el 2026, 10 punts bàsics per sota de la previsió anterior, però inclouen "un creixement del volum més fort del previst anteriorment (tant en préstecs com en dipòsits)".

"El resultat net és una retallada dels guanys per acció el 2024/25E d'entre l'1% i el 3% de mitjana, però sense canvis el 2026 (amb volums que compensen els tipus)", afirmen. Per això, han reduït lleugerament la valoració de CaixaBank des dels 7,10 euros anteriors, i la de Bankinter des dels 8,90 euros.

"CAIXABANK SEGUEIX SENT LA NOSTRA PRINCIPAL OPCIÓ"

Sobre CaixaBank, afirmen que "segueix sent la nostra principal opció: amb tipus d'interès al voltant del 2%, el banc pot oferir una ràtio de rendibilitat ROTE del voltant del 16% durant el període 2025-27, recolzat pel seu control sobre el voltant del 40% del mercat de nòmines espanyol i els negocis més grans d'assegurances de vida i gestió d'actius del país (quota de mercat del voltant del 25%)”.

Segons la seva valoració, "les accions segueixen sent atractives", ja que cotitzen a un múltiple de 8 vegades els seus guanys esperats per al 2024, i amb una rendibilitat esperada per al 2024/2025 de l'11,8%, incloent-hi dividends i recompres d'accions.

Noticias relacionadas

contador