ep archivo   mercedes benz inicia en rastatt alemania la produccion del clase a sedan
DAIMLER - Archivo

Els experts de Citi, RBC, Deutsche Bank, Bankinter i JP Morgan han retallat aquest dilluns la valoració de Mercedes Benz després de l'advertència de beneficis llançada divendres passat pel fabricant alemany d'automòbils de luxe.

En el cas de JP Morgan, ha reiterat el seu consell de sobreponderar en cartera, però n'ha retallat el preu objectiu fins als 68 euros per acció des dels anteriors 78 euros.

Per part seva, Deutsche Bank ha reiterat comprar, i ha reduït la seva valoració fins als 105 euros des dels 125 euros per acció. "Un altre fabricant que cita la menor demanda a la Xina per rebaixar les seves previsions", afirmen des del banc alemany, en al·lusió també a la retallada de previsions anunciada recentment per BMW.

La companyia RBC ha reiterat sobreponderar, i n'ha baixat el preu fins als 79 euros des dels 87 euros. "La retallada de les previsions implica que és probable que el rendiment del capital baixi l'any que ve. Tot i així, la direcció espera generar suficient flux de caixa lliure el 2024 i, per extensió, el 2025, cosa que creiem que justificaria un rendiment del capital d'aproximadament el 10% per als accionistes", expliquen.

Des de Bankinter, són molt més negatius i han baixat el consell a vendre des de comprar i han retallat la seva valoració fins als 65 euros des dels 78,30 euros.

"A finals de juliol Mercedes ja va ajustar a la baixa les seves guies per reflectir l'afebliment de la Xina. Aquesta nova retallada en un espai tan curt de temps reflecteix que la situació és molt pitjor del que s'estima i indica un fort deteriorament al segon semestre", comenten.

Des de Citi, han mantingut el consell de neutral, i han reduït el preu objectiu fins als 56 euros des dels 60 euros per títol. "La bona notícia és que ara tot va malament i els marges EBIT estan per sota de la mitjana, si bé encara no han arribat al mínim. En aquest nivell, hi ha valor en Mercedes, però és possible que no es manifesti fins que els guanys arribin al seu mínim", comenten els seus experts.

Noticias relacionadas

contador