ep archivo   fachada de la sede de laboratorios farmaceuticos rovi a 29 de marzo de 2023 en madrid
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Cinc grans fons d'inversió (CVC, Cinven, KKR, Permira i Antin) han presentat ofertes no vinculants pel negoci de fabricació per a tercers (CMDO) de Laboratoris Rovi, segons ha publicat Expansión aquest dimecres.

  • 87,55€
  • 0,69%

Tot i això, els analistes posen en dubte la valoració assignada per Rovi a aquest negoci, que oscil·la entre 3.100 i 3.700 milions d'euros.

"La xifra és elevada i supera àmpliament la nostra valoració de 1.200 milions d'euros. No ens quadra l'estimació d'Ebitda (de 261 milions per al 2024): en comparar-la enfront de la nostra estimació per al grup de 207 milions d'euros el 2024, implicaria que les altres línies de negoci tenen EBITDA negatiu, cosa que no té sentit i ens fa dubtar d'aquesta xifra", expliquen des de Bankinter.

Aquests experts afegeixen que “els plans de segregar i vendre aquesta activitat són una notícia ja coneguda”, encara que precisen que “no es coneix quins actius s'ofereixen a la venda (Rovi té cinc fàbriques per a ús propi i tres per fabricar medicaments de tercers) ni si s'hi inclou la fabricació de medicaments que Rovi fabrica i ven sota llicència, cosa que pot fer variar-ne considerablement el preu".

Per part seva, els analistes de Banc Sabadell comenten que "la possible venda del negoci del CMDO no és nova", encara que consideren "positiu que es confirmi l'interès de diversos fons, ja que pressiona a l'alça la valoració final del negoci".

Sobre la valoració d'aquest negoci i de l'Ebitda esperat per al 2024, assenyalen que la xifra de 261 milions d'euros "supera el que nosaltres esperem per a tota la companyia (249 milions), cosa que podria deure's a l'impacte de fer el 'carve out' de la divisió i l'aportació de nous contractes encara no anunciats"

Noticias relacionadas

contador