ep archivo   el ceo de cellnex tobias martinez
ATLAS TECNOLÓGICO - Archivo

Una "mala notícia" que "obre una etapa d'incertesa addicional per a Cellnex". Així valoren els experts de Bankinter la dimissió inesperada de Tobías Martínez com a conseller delegat de l'operador de torres de telecomunicacions.

  • 36,33€
  • -1,22%

Tot i que, segons aquests analistes, "l'impacte hauria de ser moderat", ja que "els sòlids fonamentals de la companyia no es veuen alterats".

En aquest sentit, destaquen diversos factors positius, com el lideratge de Cellnex al mercat europeu de torres de telecomunicacions i l'"elevada visibilitat en fluxos de caixa, amb creixements propers al 19%" fins al 2025, així com la seva "atractiva rendibilitat a futur", superior al 8% anual.

A més, esmenten la "sòlida posició financera, amb venciment mitjà superior a 6 anys i majoritàriament a cost fix; i "una política d'expansió més conservadora", que li "permetrà reduir deute i possiblement millorar-ne la valoració financera". Tot això els fa reiterar el consell de compra i la valoració de 43,40 euros per acció.

LAS RAZONES DE LA DIMISIÓN

Según ha explicado Tobías Martínez en su carta de renuncia, las razones por las que ha decidido presentar su dimisión son literalmente las siguientes.

Segons ha explicat Tobías Martínez a la seva carta de renúncia, les raons per les quals ha decidit presentar la seva dimissió són literalment les següents.

“El context econòmic i financer actual, diferent del que ha marcat el reeixit desenvolupament del projecte industrial de la companyia durant els darrers vuit anys, demana que obrim un nou capítol al relat de Cellnex. Una nova etapa basada en la maximització del creixement orgànic; la consolidació del projecte industrial als països on operem avui; i el focus en la gestió del balanç amb l'objectiu d'assolir l'investment grade.

Aquest conjunt de factors m'han portat a valorar la necessitat que aquesta etapa del cicle de Cellnex sigui liderada per una persona que tingui com a perspectiva temporal un horitzó que arribi més enllà de desembre del 2024, moment en què finalitza el meu contracte”, ha afegit.

Per part seva, Cellnex ha assenyalat que ha posat en marxa els mecanismes necessaris per a la seva successió. Alhora, el Consell ha manifestat que Cellnex compta amb un excel·lent i experimentat equip de direcció que assegurarà "una transició fluida i ordenada".

Noticias relacionadas

contador