ep archivo   el ceo de caixabank gonzalo gortazar en una mesa redonda de la xii edicion de spain
Alberto Ortega - Europa Press - Archivo

CaixaBank he arribat a pujar un 3% després de publicar els resultats del primer trimestre, que segons les primeres valoracions han superat àmpliament les previsions del consens. A més, els experts destaquen la millora d'estimacions realitzada pel tercer banc espanyol de cara al conjunt del 2023. Tot i això, el valor s'ha girat a la baixa i ara cotitza amb pujades de l'1%. Aquestes en són les primeres valoracions.

  • 5,49€
  • 0,88%

RENTA 4: SOBREPONDERAR; 4,45 EUROS

Els experts de Renta 4, que aconsellen sobreponderar el valor, amb una valoració de 4,45 euros, comenten que els resultats s'han publicat sota les normes de comptabilitat "IFRS 17, cosa que ha suposat principalment canvis en marge d'interessos, ingressos per assegurances i despeses d'explotació", tot i que "la comparativa anual és homogènia, atès que les xifres de primer trimestre del 2022 estan repressades".

Així, indiquen que "la comparativa amb les nostres estimacions i les del consens (també ajustades per IFRS 17) mostren unes xifres que superen les estimacions a les principals línies del compte de resultats. Destaca la bona lectura del marge d'interessos i les provisions, que són les dues palanques d'un benefici net que arriba als 855 milions, xifra que suposa un avanç del 21%, malgrat l'impost a la banca per 373 milions”.

BANKINTER: COMPRAR; 4,85 EUROS

Els analistes de Bankinter, que aconsellen comprar, amb un preu objectiu de 4,85 euros, destaquen que “la rendibilitat/RoTE arriba al 10,5%, es millora la guidance de resultats per al 2023 i es manté una política de remuneració atractiva per als accionistes".

A més, reiteren el consell de compra perquè "les xifres reflecteixen una millora substancial del marge amb clients i un bon comportament de l'activitat comercial, amb un CoR (Cost del Risc) baix".

Com "el més important", destaquen que el "marge d'interessos creix a un ritme de doble dígit alt" enfront del quart trimestre i que "els índexs de qualitat creditícia evolucionen positivament", amb la "morositat a nivells històricament baixos"

D'altra banda, remarquen que “la ràtio de capital CET1 es manté a un nivell confortable i permet implementar una política de remuneració atractiva per als accionistes”.

JEFFERIES: MANTENIR; 4,50 EUROS

Els experts de Jefferies, que aconsellen mantenir, amb una valoració de 4,50 euros, expliquen que els resultats han superat previsions "impulsats per un fort marge d'interessos i menors provisions".

"El banc continua oferint una sèrie d'atractius que inclouen una franquícia comercial diversificada, combinació de préstecs defensius i sòlids matalassos de capital".

"No obstant", per justificar el seu consell de mantenir, conclouen que "l'orientació cap a taxes més altes sembla reflectir-se cada cop més en la valoració, mentre que l'impuls de les comissions es pot veure afectat a curt termini pels nivells d'activitat més baixos".

Noticias relacionadas

contador