A Bank of America (BofA) el convenç ArcelorMittal. La companyia novaiorquesa ha millorat la seva recomanació sobre la siderúrgica fins a comprar des de l'anterior de neutral, alhora que n'ha elevat el preu objectiu fins als 31 euros des dels 30 anteriors. Això suposa un potencial alcista al voltant del 19% des dels preus actuals.
- 22,16€
- -0,40%
Segons els analistes de BofA, la caiguda recent de l'acció significa que “cotitzen ara a un valor profund”, fet que suposa “un punt d'entrada interessant”. “Les principals raons de la nostra (ara) visió alcista són: la valoració, les estimacions de beneficis, i una gran recompra d'accions”, apunten.
“ArcelorMittal ha obtingut uns resultats inferiors als d'altres empreses siderúrgiques europees des del començament d'any. Actualment cotitza a només 0,45 vegades el preu comptable enfront d'una mitjana a llarg termini de 0,6 vegades i amb una ràtio valor empresarial/Ebitda ajustada de 2,4 vegades, enfront d'una mitjana a llarg termini de 4,8 vegades (observeu que ajustem el VE al 70% del valor de les inversions, que ascendeixen fins als 23.000 milions de dòlars al 100%)”, expliquen.
Així mateix, des de BofA destaquen que, atesa la solidesa del balanç (el deute net s'ha reduït a uns 2.200 milions dòlars) i el descens de les expectatives de beneficis, la valoració de les accions d'ArcelorMIttal és “convincent”.
D'altra banda, aquests experts subratllen que les expectatives de beneficis “han tocat fons” i ara han començat a pujar. Les previsions de beneficis solen tenir una correlació positiva amb l'evolució de la cotització. La nostra estimació d'Ebitda de 8.000 milions de dòlars per al 2023 està ara per sobre del consens (7.100 milions), tot i preveure una caiguda dels preus de l'acer des dels nivells actuals”, indiquen aquests analistes.
Així mateix, des del banc nord-americà assenyalen que la reducció de més del 20% en accions en circulació des de finals del 2020 és molt interessant. "Creiem que els inversors de vegades se centren en el nivell absolut del preu de l'acció, cosa que passa per alt les importants recompres d'accions que ArcelorMittal ha completat durant els darrers 2 anys i mig", argumenten.
Alhora, des de BofA destaquen que els diferencials de l'acer europeu han repuntat des dels mínims del quart trimestre del 2022 d'uns 300 euros/tona i se situen ara en uns 430 euros/tona
"Veiem marge per a nous augments si es manté la fortalesa a curt termini del cicle siderúrgic (impulsat principalment per un cicle de reposició d'existències) abans que la feblesa de l'entorn macroeconòmic (demanda real) es converteixi en el factor dominant", apunten.
Així mateix, aquests experts recalquen que, als Estats Units, els terminis de lliurament s'han disparat recentment. Històricament, expliquen, això ha estat un indicador d'un mercat fort i un augment del poder de fixació de preus per als productors. “Hi ha (almenys visualment) una correlació entre els terminis de lliurament i els preus. A Europa, fonts del sector informen que els terminis de lliurament de les fàbriques s'han ampliat de manera similar”, conclouen.