ep i d el nuevo consejero delegado de indra jose vicente de los mozos y el presidente de indra marc
Matias Chiofalo - Europa Press

El recent acord de col·laboració entre Indra i Lockheed Martin és clarament positiu per a Bank of America (BofA). Els experts de la companyia nord-americana creuen que aquesta associació és un pas "en la bona direcció" i mantenen la seva recomanació de comprar el valor espanyol, al qual atorguen un preu objectiu de 21,5 euros. Aquesta valoració dibuixa un escenari alcista de més del 30% per a la cotitzada a mitjà termini.

  • 19,20€
  • 0,26%

En opinió de l'entitat nord-americana, la col·laboració amb "actors de primer nivell" permetrà a Indra avançar "en la direcció correcta" i "aplanar el camí" per posicionar la companyia presidida per Marc Murtra com a "un important actor de la Unió Europea (UE) a l'àmbit de l'electrònica de defensa". Precisament, BofA creu que les oportunitats de creixement en defensa a través d'acords seran "un dels temes clau" del Capital Markets Day que la companyia celebrarà el proper 6 de març.

D'altra banda, els experts de Bank of America destaquen que l'acord amb Lockheed Martin demostra que Indra compta amb una cartera de defensa “de màxima qualitat, amb capacitats avançades en defensa aèria i radars”. "Per nosaltres, la col·laboració demostra que Indra Defence està preparada per associar-se amb actors internacionals de defensa de primer nivell", afegeixen.

"De cara al futur, considerem que aquestes col·laboracions amb actors més grans i consolidats són clau no només per reforçar la posició d'Indra com a principal actor espanyol en defensa, sinó també per aportar potencials oportunitats de creixement a nivell internacional", afirmen els analistes Carlos Iranzo Peri, Virginia Montorsi i Benjamin Heelan.

Segons BofA, Indra està "a punt" de registrar un creixement orgànic més gran (CAGR, per les sigles en anglès) entre el 2023 i el 2026 (a prop del 12%) que la mitjana de la seva cobertura de defensa de la UE (una mica més d'un 10%) i opinen que té marges de benefici operatiu significativament superiors (+17%) a la mitjana de la cobertura de defensa de la mateixa regió (+10%).

"Les empreses de defensa de la UE cotitzen una mitjana de 10 vegades el valor empresarial (Ebit) (EV/Ebit sobre les estimacions de BofA per a l'exercici 2025) i creiem que la divisió de defensa d'Indra podria cotitzar amb una prima (si operés com a negoci independent) a causa del seu major creixement i marges superiors a la mitjana de la nostra cobertura de defensa.

Divendres passat, Indra i Lockheed Martin van anunciar un acord de col·laboració per explorar conjuntament àrees de cooperació als dominis de terra, mar, aire i ciberdefensa, així com als àmbits de simulació i sosteniment. L'acord, signat per Ray Piselli, vicepresident internacional de Lockheed Martin, i José Vicente de los Mozos, conseller delegat d'Indra, aplana el camí perquè els enginyers de la companyia espanyola desenvolupin i produeixin diferents sistemes de defensa i entrenament per a Espanya i altres mercats internacionals.

Les accions d'Indra van pujar dimecres passat a la borsa fins a assolir màxims històrics, després que el president del govern d'Espanya, Pedro Sánchez, defensés la indústria de defensa del país i expressés la seva intenció d'emprendre una transformació que doti de més pes les empreses espanyoles a la Unió Europea.

Cal assenyalar que Morgan Stanley també ha augmentat la valoració sobre la cotitzada espanyola, encara que el preu dels experts del banc d'inversió nord-americà se situa en aquests moments per sota del preu de mercat.

Noticias relacionadas

contador