ep archivo   una gasolinera de repsol a 27 de diciembre de 2023 en madrid espana
Jesús Hellín - Europa Press - Archivo

Els experts de Berenberg han retallat el preu objectiu de Repsol fins als 13,50 euros per acció des dels anteriors 15,50 euros per títol i han reiterat el consell de mantenir el valor en cartera.

  • 11,72€
  • -0,13%

Això després de la forta caiguda que ha registrat el preu del petroli a les últimes setmanes, i que afecta directament el compte de resultats de la companyia energètica espanyola.

Tot i que Berenberg no només ha retallat la valoració de Repsol, sinó de totes les grans petrolieres europees, que es veuen afectades de manera similar.

Així, la companyia ha reduït la valoració de BP fins als 470 penics per acció des dels 510 penics i ha reiterat el seu consell de mantenir. També ha retallat el preu d'Eni fins als 15,80 euros des dels 16,50 euros (reitera mantenir), ha rebaixat la valoració de Shell fins als 36 euros des dels 40 euros (reitera comprar) i la de TotalEnergies, fins als 71 euros des de 75 euros (reitera comprar).

"Després d'un període d'alts preus, les perspectives per al petroli, el gas natural liquat (GNL) europeu i els marges de refinació semblen materialment pitjors, cosa que probablement exercirà pressió sobre els guanys del sector, el flux de caixa i les recompres als propers trimestres", argumenten aquests analistes.

En aquest sentit, han retallat la seva previsió per al preu del petroli Brent el 2024 fins als 75 dòlars per barril per al 2024 i 2025 i fins als 70 dòlars per al 2026.

Tot i que afegeixen que "tenint en compte els moviments recents, almenys part d'això ja s'hauria de reflectir en els preus de les accions".

Tot i això, indiquen que si el preu del petroli cau fins a nivells de 60 dòlars, les companyies més afectades serien Equinor, BP i Repsol. Per això, les seves principals apostes dins del sector són TotalEnergies i Shell, que ofereixen les millors perspectives pel que fa a retribució a l'accionista de cara als propers anys.

Noticias relacionadas

contador