Berenberg renova la confiança en Vidrala. La companyia alemanya reitera la seva qualificació de comprar sobre els títols de la cotitzada espanyola, alhora que augmenta el preu objectiu fins als 116 euros des dels 115 anteriors. Des dels darrers preus de tancament, aquesta valoració dibuixa un potencial alcista de més del 15% per al valor.
- 92,80€
- 1,31%
"El grup es troba en una posició forta: més centrat que mai estratègicament i recolzat per un sòlid balanç. Mantenim la valoració de comprar, amb el valor cotitzant a 12 vegades la ràtio preu-benefici (PER, per les sigles en anglès) ) prevista”, expliquen aquests experts
Segons Berenberg, si bé l'acció "està a prop de màxims històrics", encara veuen "recorregut a l'alça". "Especialment a mesura que la demanda comenci a recuperar-se durant l'estiu, cosa que recolzarà la rendibilitat de Vidrala. Tot i que el grup pot haver perdut momentàniament quota de mercat durant la crisi energètica, creiem que ara està ben posicionat per superar els seus competidors a mida que recuperi la seva competitivitat de costos inherent", afegeixen des de la companyia alemanya.
Per a aquests estrategs, els resultats del primer trimestre de la societat alabesa son "bons", malgrat la caiguda del benefici. D'acord amb aquests experts, la caiguda del 5% de l'EBITDA és "molt més moderada que la mitjana dels seus competidors (entre -20% i -30%)" i els volums del mercat principal, Iberia (50% de les vendes ), van ser "sòlids", amb un creixement al voltant de l'1%. Tot i això, els preus van ser una mica més "dèbils", entre un -12% i un -13%.
"Les previsions per al conjunt de l'any son prometedores, amb el grup apuntant a un EBITDA superior a 450 milions d'euros (consens: 425 milions d'euros) i un flux de caixa lliure superior a 180 milions d'euros (consens: 160 milions d'euros)", afegeixen.
Així mateix, aquests analistes subratllen que Vidrala ha obert una nova plataforma de creixement a Sud-amèrica, que gaudeix de marges "estructuralment elevats" i un "fort" potencial de creixement a mitjà termini.
D'altra banda, Berenberg assenyala que la valoració inclou ara la venda de Vidrala Itàlia a Verallia, per a la qual estimen un benefici comptable després d'impostos de 55 milions d'euros, així com el pagament d'un dividend especial com a conseqüència d'aquesta venda. "Assumim que la transacció es tanca al juliol del 2024 i es recull com a operació discontinuada des de finals de febrer del 2024", detallen.
"Sobre una base ajustada, la nostra estimació de benefici net per al 2024 és de 251 milions d'euros, enfront dels 233 milions d'euros el 2023 (+8% interanual). Esperem un dividend especial de 130 milions d'euros, que creiem que es pagarà a més del dividend habitual, cosa que implica una rendibilitat total del 6% aquest any", sentencien.
De gener a març, Vidrala va obtenir un benefici net de 52,8 milions d'euros, xifra que suposa un 9,8% menys que els guanys aconseguits durant el mateix període de l'any anterior. D'aquesta manera, el benefici per acció (BPA) cau fins als 1,64 euros (enfront dels 1,82 euros del gener al març del 2023).
Tot i això, les vendes del període s'han disparat un 11%, fins als 419,4 milions d'euros, des dels 377,9 milions del primer trimestre del 2023. A divisa constant, les vendes han registrat un creixement del +1,4 %, sense considerar l'efecte del canvi de perímetre per la consolidació dels resultats de Vidroporto des de l'1 de desembre de 2023 i l'exclusió de Vidrala Italia, reportada com a operacions discontinuades des de l'1 de març de 2024.