solaria 2

Els experts de Berenberg han reiterat aquest dilluns el consell de compra sobre Solaria, tot i que han retallat un 33% la valoració de les seves accions, fins als 14 euros per títol des dels anteriors 21 euros.

  • 11,56€
  • -2,03%

El compliment de la guia sobre els centres de dades "és ara clau", afirmen aquests experts, després d'analitzar els resultats del primer semestre del 2024, que "van estar en línia amb les expectatives" del consens.

Segons la seva valoració, Solaria ha presentat un ambiciós pla de creixement i una orientació basada en un nou model de negoci, que es basa en la monetització de la xarxa elèctrica i la infraestructura terrestre existents, a través d'acords d'infraestructura amb tercers i la oferta de serveis i punts de connexió per a nous centres de dades".

Berenberg destaca l'objectiu de Solaria de "generar a prop de 1.000 milions d'euros en flux de caixa el 2025-2028 a partir d'aquests negocis, i la nova orientació d'EBITDA de 245-255 milions d'euros el 2025, que segons les nostres estimacions basa a prop de 100 milions d'euros d'EBITDA procedents d'infraestructura, centres de dades i plusvàlues".

El factor per retallar de manera tan important la seva valoració és que han aplicat “una retallada significativa” a les seves estimacions de beneficis.” És poc probable que l'empresa connecti nous actius a la xarxa aquest any, ja que les incorporacions de capacitat de l'any que ve probablement es concentraran al final de l'exercici".

"Solaria encara té 1,4 GW de capacitat en construcció, però el ritme de lliurament de nous actius s'ha alentit, en part perquè l'empresa ara depèn més de tercers per obtenir l'aprovació de la infraestructura necessària, ja siguin acords amb els propietaris dels terrenys per a la connexió o finançament de socis per a la subestació i altres infraestructures associades", assenyalen.

"La demanda d'energia solar incremental a Espanya dependrà en part de noves fonts de demanda, com ara els centres de dades, i a llarg termini l'empresa necessitarà créixer a altres països", afegeixen.

Així, apunten que "el compliment de Solaria de la seva estratègia de centres de dades durant els propers 12 mesos serà clau per al rendiment de l´acció".

Berenberg ha retallat en un 23% la seva previsió de benefici per acció (BPA) per al 2024, i en un 27% la del 2025, "a causa principalment del menor creixement energètic assumit", conclouen.

Noticias relacionadas

contador