ep archivo   el ceo de repsol josu jon imaz
REPSOL - Archivo

Berenberg continua apostant per Repsol, encara que amb certa cautela. La companyia alemanya recomana mantenir els títols de l'empresa espanyola, el preu objectiu dels quals han augmentat fins als 16,5 euros des dels 15 anteriors. Segons aquests experts, l'ambició de convertir-se en una empresa energètica més àmplia i les atractives remuneracions als accionistes son les principals raons per apostar per la companyia dirigida per Jon Josu Imaz.

  • 14,29€
  • -0,56%

“La venda del 25% del negoci d'exploració i producció reforça el balanç i accelera la transició cap a un futur amb menys emissions de carboni. A més, la rendibilitat en efectiu per a l'accionista continua sent atractiva, amb un augment del dividend fins als 0,70 euros/acció el 2023 i la possibilitat d'una recompra substancialment superior als 35 milions d'accions anunciades fins al 2023”, indiquen des de la companyia hanseàtica.

Així mateix, Berenberg destaca els bons resultats de Repsol i les seves perspectives com a altres dels grans fonaments de la seva tesi d'inversió. Segons aquests experts, Repsol “ha treballat de valent” per “preservar el seu balanç durant la recessió, emetent híbrids, desfent-se d'actius, pagant el dividend via scrip i mantenint la disciplina de capital”.

“El flux de caixa operatiu de 2.800 milions d'euros es va mantenir fort durant el trimestre, ajudat per un augment del capital circulant de 300 milions d'euros, que va deixar el deute net en 2.300 milions d'euros i el palanquejament en un còmode 8% enfront del 20% de finals del 2021, amb 3.400 milions de dòlars de la desinversió del 25% del negoci 'upstream' encara per rebre”, expliquen.

Aquests experts subratllen que els plans de transició energètica de Repsol continuen avançant, amb la companyia fixant un objectiu de 6GW d'energia renovable per al 2025 i 20GW per al 2030. “La companyia manté que pot obtenir rendibilitats de dos dígits en aquestes inversions, que es convertiran en una part creixent dels beneficis durant els propers anys”, afegeixen.

“La companyia té un rang objectiu de 'payout' del 25-30% i espera un flux de caixa operatiu per al 2023 de prop de 8.000 milions d'euros (8.900 milions el 2022) assumint preus de Brent de 80 dòlars/barril, gas Henry Hub de 4 dòlars/MMBTU i marges de refinació de 9 dòlars/barril”, recalquen des de Berenberg.

En aquest sentit, els analistes de la companyia radicada a Hamburg recorden que la direcció de Repsol espera que els marges de refinació es mantinguin elevats durant aquest any i que la producció augmenti fins a una mitjana de 610.000 barrils/dia (550.000 barrils/dia el 2022) ) a causa del creixement a Trinitat i Tobago i EUA. D'altra banda, el descens dels preus del gas als Estats Units i la possible normalització dels marges de refinació podrien suposar un “llast” per als beneficis de cara al 2024 i anys posteriors.

Segons la companyia alemanya, aquestes dades suggeririen una distribució de fins als 1.600 milions d'euros a l'extrem superior de la forquilla, xifra que estaria “molt per davant” de la recompra inicial de 35 milions d'accions anunciada al quart trimestre.

“Unes inversions al voltant de 5.000 milions d'euros per a l'exercici 2023 generarien un flux de caixa lliure atractiu, mentre que l'adquisició per part d'EIG d'una participació del 25% al segment upstream de Repsol portarà l'empresa a una posició de caixa neta aquest any, cosa que podria donar suport a nous augments de la distribució”, afegeixen aquests analistes.

“Repsol continua estant molt exposada a l'entorn upstream, amb més del 65% de l'EBIT de la divisió d'exploració i producció a les nostres estimacions fins al 2023. Això és beneficiós a l'actual entorn de forts preus del petroli. Repsol també es protegeix davant de possibles caigudes de les matèries primeres, amb una forta posició de downstream a Espanya”, conclouen.

Noticias relacionadas

contador