burberry, delevingne, model, fashion

Barclays ha sentenciat el sector del luxe europeu després que els seus analistes hagin passat dues setmanes viatjant per la Xina. "La realitat és molt pitjor del que temíem", afirmen en un informe publicat aquest dilluns.

  • 1.896,00€
  • -1,04%
  • 603,60€
  • -0,74%

"Recentment vam passar dues setmanes viatjant per la Xina i Hong Kong, on ens vam reunir amb més de 60 actors del sector. En vam tornar amb una actitud cada cop més cautelosa, ja que l'economia sembla debilitada per més temps en qüestions estructurals", afirmen els seus analistes.

"L'entorn macroeconòmic es va deteriorar encara més a l'estiu i ara hi ha una visió clara que la debilitat xinesa és estructural i no només cíclica. En el cas dels béns de luxe, això es tradueix en vendes negatives d'estiu a la Xina continental (fins a un descens del 50%) i en clients cada cop més selectius. En aquest entorn tan polaritzat, les marques en transició corren més risc”, afegeixen.

"Molts dels motors de creixement que van portar els xinesos a entrar al mercat del luxe (auge financer i immobiliari, alt creixement del PIB) estan ara sota pressió i la transformació de l'economia pot suposar un impuls menor a la demanda. El pastís del luxe ara gairebé no creix, de manera que el creixement podria ser més feble durant més temps", relaten.

Segons els seus càlculs, la majoria de les marques han patit caigudes a les vendes de juliol i agost que oscil·len entre el 10% i el 50%. Per això, consideren que les previsions actuals del consens són "massa altes", i es mostren "particularment" negatius amb Kering, a causa del mal moment de les vendes de Gucci.

"Un comportament pla el 2025 és el millor escenari possible a la Xina continental, ja que la confiança continua sent molt baixa. La recuperació necessitarà temps i vam sentir expectatives que les coses podrien millorar cap al 2027, quan el creixement del luxe xinès podria tornar a un nivell alt d'un sol dígit", afirmen.

Per això, han retallat la seva previsió global de vendes per al sector el 2025 fins a un creixement del 4% des de l'anterior 7%,

"Creiem que el segment xinès podria romandre al voltant d'un dígit mitjà positiu gràcies a la recuperació en curs del sector dels viatges. Veiem menys problemes fonamentals amb el segment nord-americà i esperem un retorn a un alt creixement d'un dígit. En general, creiem que el sector podria romandre en una fase de creixement moderat dels ingressos i els marges.

A parer seu, les empreses amb marques fortes (Hermes, Louis Vuitton), exposició a consumidors d'alta gamma (Loro Piana, Cucinelli) o moment positiu de vendes (Miu Miu, Moncler, Prada) són les més atractives.

A més, han retallat el seu consell sobre Burberry fins a infraponderar des de mantenir i han reduït la seva valoració fins a les 5,40 lliures per acció des de les 8,20 lliures, ja que són negatius sobre l'evolució de les vendes.

També han rebaixat Kering a infraponderar i el seu preu fins als 210 euros des dels 276, perquè anticipen que la reestructuració de Gucci trigarà encara més temps a materialitzar-se.

"Creiem que la història de recuperació de Gucci es podria endarrerir i no esperem que les altres marques (Saint Laurent, Bottega Veneta, Balanciaga) compensin significativament aquesta debilitat", sentencien.

Per acabar, han reduït la valoració d'LVMH fins als 795 euros des dels 860, la d'Hermes fins als 2.220 euros des dels 2.260, la de Richemont fins als 150 euros des dels 164, i la de Moncler, fins als 63 euros des dels 64 encara que en tots aquests noms han reiterat el seu consell de sobreponderar.

En el cas de Ferragamo i Swatch, han reiterat infraponderar i han retallat el preu objectiu fins als 6,90 euros des dels 7,20 per a la companyia italiana i fins als 145 francs suïssos des dels 153 per al grup helvètic.

contador