bancos nueva
Alberto Sánchez

Els experts de Barclays han retallat aquest dilluns la valoració de Santander, BBVA i Bankinter en preveure més rebaixes de tipus per part del Banc Central Europeu (BCE) als propers mesos, cosa que afectarà l'evolució del marge d'interessos.

  • 4,60€
  • -0,77%
  • 7,52€
  • -1,34%
  • 9,12€
  • -1,79%
  • 5,46€
  • -1,44%

En concret, Barclays ha reduït la valoració de Santander fins als 5,80 euros per acció des de 6; la de BBVA fins als 11,60 euros des dels 11,80 euros; la de Bankinter fins als 7,70 euros des de 8,40 euros mentre ha mantingut la de CaixaBank en 6 euros per acció.

El banc anglès ha fet aquest moviment després de rebaixar en un 2% la previsió per al marge d'interessos d'aquests quatre el 2025 i en un 1% per al 2026.

"La contracció dels ingressos, l'augment dels costos, l'estancament de les provisions i l'augment dels requisits de capital conformen un escenari comparativament menys atractiu per als dos anys vinents", assenyalen al seu últim informe.

En el cas de Bankinter, ha reduït la seva recomanació a infraponderar des de neutral, i en el cas de CaixaBank a mantenir des de sobreponderar, després del seu "fort comportament borsari", que n'ha acostat la cotització al preu objectiu.

Sobre Bankinter, destaquen "la seva sensibilitat més gran als tipus d'interès i la seva valoració 'premium'" per justificar la seva retallada.

RESULTATS DE BANKINTER

Bankinter serà el primer banc espanyol cotitzat que presentarà resultats del tercer trimestre, i ho farà aquest dijous abans de l'obertura del mercat.

Des de Renta 4, esperen que el marge d'interessos del tercer trimestre estanc augmenti lleugerament un 0,4%, fins als 573 milions d'euros. Aquesta estimació inclou un augment del 6% a les comissions, fins a 165 milions.

A més, el marge brut trimestral augmentarà un 2%, fins als 740 milions, mentre que les despeses d'explotació pujaran un 4%, fins als 258 milions. Per la seva banda, anticipen una pujada del 10% a les provisions, fins als 107 milions, cosa que reduirà el benefici net del trimestre un 2%, fins als 261 milions.

"No esperem canvis en guies per al 2024, amb l'atenció posada en l'evolució prevista del marge d'interessos per al 2025, encara que sense esperar que proporcionin detalls per a l'any que ve", assenyalen aquests experts.

Per part seva, els analistes d'UBS esperen que el marge d'interessos mostri "signes inicials de pressió (baixant aproximadament un 2% intertrimestral) com a resultat de volums mitjana plans (trimestre estacional) i diferencials de clients lleugerament més baixos, amb una correcció brusca de la corba de l'euríbor que no es farà totalment visible fins al quart trimestre del 2024".

Segons indiquen des del banc suís, la ràtio rendibilitat/risc a curt termini de Bankinter i la resta de bancs domèstics espanyols estan afectats per "les previsions sobre els beneficis, que passen a ser negatives, i per l'afebliment visible del marge d'interessos al segon semestre del 2024".

Sobretot perquè el consens està descomptant que el BCE baixarà els tipus d'interès més ràpid del que s'esperava als propers mesos, fins a un nivell que fins i tot pot baixar del 2% estimat anteriorment pel consens del mercat.

contador