ep archivo   sede de las oficinas de acciona 20230524111703
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

Els experts de Barclays han retallat la valoració d'Acciona fins als 222 euros per acció des dels 230 euros i han reiterat el consell de sobreponderar. En el cas de la seva filial renovable, Acciona Energía, han rebaixat el preu objectiu fins als 38 euros per acció des dels 39 euros i han reiterat el seu consell de mantenir.

  • 113,40€
  • 2,81%
  • 19,66€
  • 2,24%

"Hem retallat la nostra previsió de benefici per acció (BPA) per al 2023, ja que hem inclòs una provisió no monetària estimada de 190 milions d'euros a nivell d'EBITDA", afirmen al seu darrer informe sobre les dues companyies.

"Aquesta provisió serà extraordinària el 2023 i les nostres previsions de BPA per al 2024 i el 2025 estan menys afectades. També hem ajustat a la baixa la nostra previsió sobre els preus de l'energia per al 2024 i el 2025. Reiterem la nostra preferència per Acciona", afegeixen.

DIVERSES RETALLADES DE VALORACIÓ

Les últimes setmanes, tant Acciona com Acciona Energía s'han vist afectats per una retallada generalitzada de previsions per part de diversos analistes importants.

Els experts de JP Morgan van retallar la seva recomanació sobre Acciona Energía fins a mantenir des de sobreponderar; i van reduir el preu objectiu fins als 33 euros per acció des dels anteriors 42,50 euros per títol.

"La recent aprovació d'un canvi radical en el preu de referència de la producció regulada a Espanya, si bé no és una sortida d'efectiu, hauria d'estendre la llarga cascada de rebaixes als beneficis a curt termini", van afirmar els experts del banc nord-americà al darrer informe sobre el valor.

En aquest sentit, van rebaixar la previsió d'EBITDA per al 2023 fins als 1.240 milions d'euros i van situar les seves accions a 'Visió Negativa' de cara als resultats del primer semestre, previstos per al 26 de juliol.

A més, han considerat que "la congestió de projectes al mercat solar espanyol, els retards en el lliurament de projectes solars als Estats Units, els baixos preus a Xile i els obstacles governamentals a Mèxic fan que les perspectives de creixement al 2025 siguin desafiants en quatre dels cinc mercats principals d'Acciona Energía".

Pel que fa al Brasil, van assenyalar que "els preus deprimits continuen pesant en aquest mercat, que estava destinat a convertir-se en una altra gran àrea de creixement".

"En aquest context", han conclòs, "creiem que l'empresa aviat abandonarà oficialment el seu objectiu de capacitat de 20 GW per al 2025. Amb més addició de capacitat, ara estem un 14% per sota del consens".

Aquesta visió negativa se suma a la publicada per Morgan Stanley fa un parell de setmanes. Aquest banc nord-americà va retallar un 15% la valoració d'Acciona Energía, fins als 32 euros, després de rebaixar la previsió d'EBITDA un 7% per al 2023.

Noticias relacionadas

contador