A Barclays li agrada el grup Acciona. La companyia anglesa ha millorat la recomanació sobre la companyia presidida per José Manuel Entrecanales a sobreponderar. A més, la companyia radicada a Londres ha iniciat la cobertura d'Acciona Energia, als títols de la qual atorguen un consell de neutral.
- 109,00€
- 0,09%
- 18,00€
- -0,77%
Els experts de Barclays també han elevat el preu de les accions de la matriu fins als 233 euros des dels 201 anteriors. A preus actuals, aquesta recomanació suggereix un potencial alcista del voltant del 24% per a les accions d'Acciona. Pel que fa a la filial energètica, Barclays ha situat el preu objectiu de les seves accions als 40 euros, xifra que representa un potencial alcista de més de l'11% des dels preus d'aquest dimecres.
“Creiem que la matriu valora amb un descompte del 50% els actius no renovables. Les activitats diversificades seran un motor clau del creixement dels beneficis a l'exercici 2023”, expliquen.
“No creiem que Acciona hagi de cotitzar amb un descompte per tinença, ja que estimem que les activitats renovables representen al voltant del 80% del valor d'empresa total, mentre que la matriu ofereix millor liquiditat que la filial de renovables (Acciona Energía només en té un 17,5% de capital flotant)”, apunten, alhora que destaquen que, en termes de valoració, l'empresa matriu està descomptant “només cinc anys de valor del gasoducte renovable al preu actual de les accions”.
Així mateix, des de Barclays destaquen que el preu de l'acció d'Acciona Energía “ja descompta set anys de pipeline renovable, per sobre de la mitjana de sis anys al subsector renovable”. "En termes de fonamentals, creiem que les ambicions d'Acciona Energia d'assolir una taxa d´instal·lació de 2 GW/any el 2024 són realistes, atès que ja ha aconseguit la seva massa crítica", sentencien.
Tot i això, la companyia britànica veu un “risc clau” a l'escenari de preus de l'electricitat per als propers tres anys. “Preveiem un descens dels preus de l'electricitat durant aquest període. Esperem que l'impacte negatiu a nivell d'EBITDA es vegi compensat per la nova contribució a l'EBITDA de la nova capacitat”, afegeixen.
D'altra banda, els analistes de la companyia anglesa no estan preocupats per les necessitats de finançament a Acciona Energía, ja que, “a diferència de competidors com EDPR o Neoen”, veuen poques possibilitats que hagin de captar capital a curt o mitjà termini que Acciona Energia hagi de captar capital a curt i mitjà termini.
"No obstant, atès que la companyia pretén mantenir un ritme d'instal·lació de 2 GW/any nets més enllà del 2023 i suposant que els preus de l'electricitat disminueixin, no descartem noves necessitats de capital el 2024 i anys posteriors", matisen aquests experts.
Les últimes setmanes, els analistes de Bank of America (BofA) també van mostrar el seu optimisme amb les perspectives de la companyia radicada a Madrid, les accions de la qual van valorar en 218 euros amb un consell de comprar. Segons els càlculs de BofA, les estimacions d'ingressos per al període 2023-24 se situen “entre un 13% i un 24% per sobre del consens”.
"Així mateix, no preveiem més desemborsaments d'efectiu relacionats amb Nordex (coberta per Benjamin Heelan) a banda de la conversió de deute en accions anunciada recentment per valor de 347 milions d'euros", van afegir.
El febrer passat, Acciona va presentar els seus resultats per a l'any 2022, un exercici durant el qual van registrar uns beneficis nets de 441 milions d'euros, xifra que suposa un increment del 32,7% des dels 332 milions aconseguits durant l'exercici anterior.