ep torre iberdrola 20240821120012
IBERDROLA

Els analistes de Barclays han elevat el preu objectiu d'Iberdrola fins als 13,40 euros per acció des dels 12,30 euros per títol i han reiterat el consell de mantenir el valor en cartera després de l'aposta de la companyia pels centres de dades a Espanya.

  • 13,39€
  • -1,33%

Aquests experts han augmentat un 2% la seva previsió de benefici per acció (BPA) per al 2025 i el 2026, després d'incloure a les seves previsions les perspectives per a aquest negoci, que no serà replicat en altres mercats com el Regne Unit o els Estats Units.

Aquests experts destaquen que Iberdrola espera aconseguir una taxa de retorn de la inversió (TIR) ​​amb aquest negoci, que es desenvoluparà en aliança amb altres socis, per sobre del 10% (dos dígits baixos), "superior a l'obtinguda en el desenvolupament de projectes renovables independents".

"Iberdrola aspira a una quota de mercat del 20% a Espanya, un mercat que podria créixer fins als 3GW de capacitat de centres de dades el 2030. La companyia té una cartera de projectes renovables dedicats específicament a subministrar energia a futurs centres de dades de més de 5GW", destaquen des del banc anglès.

"A més, aspira a desenvolupar centres de dades amb consum dʻaigua zero basats en refrigeració seca i tecnologies futures (per exemple, refrigeració líquida)", afegeixen.

Noticias relacionadas

contador