ep archivo   eiffage energia sistemas
EIFFAGE ENERGÍA - Archivo
11,68€
  • -0,18€
  • -1,48%

Els experts de Bankinter han retallat la valoració d'Enagás fins als 18,80 euros per acció des dels anteriors 19,90 euros, i han reiterat el consell de neutral sobre l'operador del sistema gasista espanyol. A més, han retallat la valoració d'Endesa fins als 20,20 euros des de 22,60 i han mantingut la recomanació de comprar sobre l'elèctrica.

  • 13,53€
  • -1,24%
  • 19,38€
  • 0,36%

En el cas de Repsol, han elevat la valoració fins als 16,10 euros des de 13,30 euros i han elevat el consell sobre la petroliera fins a comprar.

En analitzar Enagás, justifiquen una valoració menor "en incorporar una major rendibilitat del bo en la taxa de descompte". També destaquen un "entorn menys favorable, manca de catalitzadors i més risc d'una possible retallada en els dividends".

Sobre Endesa, han retallat la seva valoració "en incorporar una taxa de descompte més alta a la valoració i la proposta del Govern d'aplicar un impost temporal sobre les elèctriques".

Tot i això, mantenen el consell de compra, perquè "les ràtios de valoració són atractives", l'"alta rendibilitat per dividend, a l'entorn del 7% per al 2022-24", i els "avenços en descarbonització", ja que "renovables i nuclear representen el 70% de la capacitat instal·lada". Finalment, destaquen la "sòlida estructura financera, amb una ràtio de Deute Net/EBITDA de 2,4 per a finals d'any".

En valorar Repsol, es mostren més positius, perquè "és una de les companyies del sector que presenta millors perspectives: balanç sanejat i forta generació de caixa, presència a l'àrea de renovables i dividend atractiu". Això sí, cal monitoritzar la volatilitat en el petroli i el gas i el possible impost a les petrolieres.

Noticias relacionadas

contador