ep archivo   fachada de la sede de grifols a 9 de marzo de 2023
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

Els experts de Bankinter han retallat "tàcticament" la seva recomanació sobre Grifols fins a vendre des de neutral després de l'"informe destructiu" emès aquest dimarts per Gotham City Research.

  • 8,13€
  • 1,02%
  • 5,85€
  • 1,40%

"Gotham City Research és una empresa de reputació qüestionable (el seu propi nom és revelador sobre això). No obstant, té com a antecedents haver descobert situacions irregulars a Gowex i NMC Health", expliquen aquests analistes.

"No sembla que estiguin descobrint res realment nou perquè els nostres propis càlculs ja apuntaven una ràtio deute/EBITDA ajustat de 9,0 vegades i, en gran part per això, vam mantenir recomanació a neutral", afegeixen.

"Però aquest informe de Gotham City produirà molt de soroll", indiquen, "provocant fortes caigudes especulatives en el valor".

Segons la seva opinió, "fa temps que la ràtio d'endeutament que utilitza Grifols no és l'adequada i que, si s'hi inclou el deute per arrendaments, aquest s'eleva, com ressaltem al nostre últim informe, fins a 9,0 vegades l'EBITDA".

Segons la seva opinió, "el raonament de l'informe de Gotham City no aporta res de nou que no sabéssim, ja que el palanquejament de Grifols n'és el principal handicap".

En qualsevol cas, han deixat en suspens el preu objectiu de 13,40 euros, ja que "les circumstàncies deixen de ser normals".

Per això, addueixen que "fins a conèixer l'impacte de les properes sessions i la rèplica de la companyia als arguments de Gotham City, baixem la nostra recomanació des de neutral fins a vendre de manera tàctica".

Noticias relacionadas

contador