chip semiconductor guante
Freepik

A Bankinter li agraden les previsions d'ASM International. Els analistes del banc taronja assenyalen que les noves perspectives de la companyia neerlandesa de semiconductors són clarament "positives", ja que demostren que el sector "manté una forta tendència de creixement estructural a curt termini".

  • 513,40€
  • 1,14%

En concret, la companyia d'Almere ha anunciat durant el Dia de l'Inversor que ara espera uns ingressos en el rang de 3.000-3.600 milions d'euros per a l'exercici 2025 enfront de l'estimació anterior d'entre 2.800-3.400 milions. "La companyia reitera la seva guia de marges per al 2023-2025 d'entre el 26% i el 31%, però afegeix que la tendència a partir del 2025 serà a l'alça. A més, anuncia guies per al 2027 on espera ingressos en el rang de 4.000-5.000 milions d'euros", resumeixen des de Bankinter. El grup també va confirmar el seu objectiu global de vendes per al proper trimestre entre 580 i 620 milions d'euros.

Juan Tuesta, analista del banc taronja, destaca que aquests creixements "són els que donen suport a les cotitzacions i els permeten cotitzar múltiples elevats". "El consens de mercat espera un creixement mitjà del benefici per acció de l'Índex SOX de Semiconductors del +40% el 2024", afegeix.

Tot i això, la valoració de Bankinter sembla diferir de la del mercat. Després d'anunciar aquesta millora, els títols de la neerlandesa han arribat a caure amb certa força a la borsa, encara que ara es recuperen i cotitzen amb alces moderades. El valor ha aconseguit repuntar per sobre del 60% des del començament d'any.

Les retallades inicials són perquè alguns inversors han vist aquesta nova 'guidance' com a massa poc ambiciós. Per exemple, els analistes de Jefferies van titllar d'"una mica decebedor" les perspectives de la companyia, però van subratllar la tendència de la direcció a optar per previsions conservadores, especialment a l'actual entorn de feble demanda d'equips.

El grup va confirmar les seves expectatives que el mercat de la deposició de capes atòmiques (ALD, per les sigles en anglès) d'una sola hòstia abasta entre 2.900 i 3.500 milions de dòlars el 2025 i entre 4.200 i 5.000 milions de dòlars el 2027, dels quals aspira a una quota de mercat superior al 55%. Aquesta tècnica de fabricació de semiconductors, que utilitza capes ultrafines de material, va representar més de la meitat dels ingressos de la companyia per vendes d'equips el 2022. En aquest sentit, els analistes d'ING subratllen que aquestes previsions posen de manifest que el mercat d'ALD s'accelerarà més enllà del 2025.

"Malgrat l'afebliment de la conjuntura econòmica i el debilitament del mercat d'equips semiconductors aquest any, creiem que seguim complint els nostres objectius", ha indicat en un comunicat Benjamin Loh, president i conseller delegat d'ASM.

Cal assenyalar que ASM s'ha col·locat entre els valors favorits dels experts de Bank of America pel que fa a l'any. Aquests estrategs atorguen a les seves accions una clara recomanació de comprar i un preu objectiu de 521 euros, xifra que dibuixa un potencial alcista del 17%. Així mateix, Morgan Stanley ha reiterat la confiança pels fabricants de semiconductors europeus.

contador