ep archivo   oficina de bankinter
Marta Fernández - Europa Press - Archivo

Bankinter publicarà els resultats del tercer trimestre del 2024 i del conjunt dels nou primers mesos de l'exercici aquest dijous, abans de l'obertura del mercat.

  • 7,35€
  • -0,27%

Els experts de Jefferies, que han reiterat el seu consell de mantenir en cartera l'entitat, i n'han elevat lleugerament la valoració fins als 7,50 euros per acció des de 7,40 euros, consideren que "les tendències clau que cal vigilar" són les següents.

Sobre el marge d'interessos del tercer trimestre estanc, esperen una "baixada lleugera" enfront del trimestre anterior. "Si bé creiem que el creixement del volum està funcionant segons el previst i esperem que els préstecs a clients augmentin un 2% intertrimestral (superant el mercat a curt termini), veiem que els marges dels clients estan sota pressió", expliquen.

"Això es deu", afegeixen, "a la reducció del marge sobre actius (amb un euríbor mitjana a 12 mesos que ha baixat uns 50 punts bàsics durant el trimestre), encara que amb cert alleugeriment a causa dels menors costos dels dipòsits".

En aquest sentit, recorden que la previsió de Bankinter és un creixement anual del marge d'interessos d'un dígit mitjà. "Si bé això encara sembla assolible, en última instància dependrà del nivell de les taxes durant la resta de l'any, veiem un cert risc a la baixa en les previsions i en les nostres xifres pronostiquem un augment del marge d'interessos de l'any fiscal 2024 del 3,7% interanual", assenyalen.

Sobre les comissions, encara que preveuen una caiguda del 3% respecte al trimestre anterior, consideren que “continuen en un nivell sòlid i esperem que Bankinter presenti un creixement interanual de les comissions del 9,5%”.

Pel que fa a l'evolució dels costos, a causa de la guia de Bankinter de reduir l'estacionalitat al quart trimestre, anticipen una pujada interanual del 8%, i esperen una pujada anual del 5,6% quan finalitzi l'any.

Pel que fa a l'evolució del negoci internacional, observen "un entorn operatiu favorable a Portugal, que combinat amb la sòlida i ràpida expansió de la franquícia de Bankinter, hauria d'oferir un progrés sòlid al tercer trimestre del 2024 per al negoci".

"Quant a Irlanda", destaquen que "el banc ha indicat anteriorment els seus plans d'obrir una sucursal a mitjans del 2025 i, en conseqüència, començar a oferir productes d'estalvi al mercat. Això afavorirà els marges, ja que permetrà al banc finançar el creixement a Irlanda a un cost més barat que l'actual”.

Sobre les seves estimacions de beneficis, assenyalen que "es mantenen pràcticament sense canvis", ja que la rebaixa de l'1% en la previsió de benefici abans de provisions per al 2024 i el 2025 es veu compensada per "menors deterioraments previstos, sense signes significatius d'estrès en la qualitat dels actius al mercat espanyol".

La seva previsió inclou que el Banc Central Europeu continuarà baixant tipus fins a assolir el 2,25%, enfront de la seva anterior estimació del 2,5%.

Noticias relacionadas

contador