ep archivo   fabrica de grifols en estados unidos
EUROPA PRESS - Archivo

Els experts de Bankinter consideren que Grifols no va donar les explicacions adequades aquest dijous a la seva conferència amb analistes.

  • 10,10€
  • -1,37%

"La principal novetat és la quantificació de l'EBITDA de les filials els beneficis de les quals s'eliminen a través de minoritaris. Al nostre parer, la caiguda de dijous està justificada, les accions retrocedien un 5% en començar la conferència, per tancar caient un 16%. El mercat esperava unes explicacions més aclaridores, però amb prou feines hi ha aportat novetats", afirmen aquest divendres.

A parer seu, "és bo que la companyia desmunti part de l'argumentari de Gotham, però la composició i relacions del grup ens segueixen semblant confuses" i afegeixen que "la CNMV ha demanat detalls sobre les relacions entre Grifols i Scranton", la societat participada per la família Grifols i que manté relacions creuades amb la farmacèutica.

D'altra banda, afirmen que, "mirant al mitjà termini, els venciments del deute es poden convertir en un problema".

En aquest sentit, indiquen que "el risc és que, si no aconseguís refinançar els venciments següents o no generés cash flow positiu, la companyia podria veure's obligada a vendre alguns negocis (o participacions en aquests o actius) per repagar el seu deute".

Finalment, afirmen que "a causa dels recents esdeveniments, ens refirmem en la nostra recomanació tàctica de vendre fins que considerem que hi ha informació pública disponible suficient per prendre una decisió fonamentada".

Aquest divendres, les accions de Grifols continuen enfonsant-se, a causa dels dubtes dels inversors sobre les seves pràctiques comptables.

Noticias relacionadas

contador