ep edificio de la sede de naturgy
Marta Fernández Jara - Europa Press

Els experts de Bankinter han elevat aquest dilluns la seva recomanació sobre Naturgy fins a comprar des de vendre, amb una valoració de 23,60 euros per acció.

  • 20,16€
  • -0,79%

"Millorem la recomanació després de l'excessiva penalització pel fracàs de l'OPA de Taqa", afirmen aquests experts, que ara veuen "una oportunitat d'entrada" al valor, després d'una caiguda borsària propera al 20%.

"Naturgy es troba actualment en un nivell de preu similar al dia previ al començament dels rumors d'OPA (12 d'abril)", expliquen, encara que "durant aquest mateix període altres 'utilities' han pujat entre un 10% (Endesa ) i un 8% (Iberdrola) i el preu del gas, un 12%”. Per això, consideren "previsible esperar que corregeixi aquest buit d'evolució relativa".

D'altra banda, destaquen que "a aquests nivells, la rendibilitat per dividend és alta i els múltiples de valoració atractius", ja que el dividend sòl d'1,40 euros per acció promès per l'empresa "suposa una rendibilitat per dividend del 7%".

Sobre futures operacions corporatives, assenyalen que "Criteria ha reiterat el seu compromís com a inversor de llarg termini i explorarà altres alternatives en què l'empresa tingui un objectiu de creixement a llarg termini".

A parer seu, "no és descartable que busqui un altre soci i que, com a principal accionista, impulsi la realització d'un nou Pla Estratègic".

Per acabar, comenten que "l'escàs free-float del grup (13%) i la dificultat per estabilitzar la situació accionarial són aspectes negatius, però pensem que a aquests nivells el potencial de revaloració més que compensa aquests factors".

Noticias relacionadas

contador