des passagers descendent d un avion de la compagnie aerienne ryanair 20240722132735

La millora de previsions de Ryanair ha agradat al mercat. L'aerolínia de baix cost irlandesa ha actualitzat la 'guidance' de preus per al que resta d'any i ja no espera una caiguda de més del 10% en les tarifes mitjana dels seus vols, per a les quals xifra ara un abaratiment del voltant del 5%.

En una entrevista amb el diari britànic The Independent, Michael O'Leary, conseller delegat de la companyia, ha reconegut que la situació de debilitat observada en el passat s'ha "estabilitzat" i l'escenari més desfavorable contemplat per l'aerolínia irlandesa al seu escenari base “ha desaparegut”.

Amb tot, l'executiu irlandès preveu baixades de preus i ofertes de cara a la temporada hivernal, ja que la demanda s'ha vist molt afectada per la inflació i els elevats tipus d'interès, que podrien baixar els mesos vinents.

O'Leary també va indicar que una raó per explicar el canvi a millor d'expectatives es devia a una disposició més gran dels consumidors a gastar més durant els mesos pic d'estiu.

Pels estrategs de Bankinter, aquesta és una notícia de marcat caràcter positiu per al grup irlandès. Així, la companyia espanyola ha posat en revisió el preu objectiu que atorga a les seves accions, tot i que continua mantenint el consell de vendre el valor.

"Al primer trimestre fiscal, la retallada en l'ingrés mitjà de les seves tarifes es va situar en -15% i va portar a una caiguda de resultats del 46%, tot i incrementar en un 10% la seva xifra de viatgers. La millora en previsions de tarifes per al trimestre clau de l'any va impulsar les accions del grup un 4,6% ahir a borsa. Altres aerolínies també van recollir amb pujades aquestes notícies, com Easyjet (+6,8%) i IAG (+3,4%)”, explica Pilar Aranda, analista de Bankinter.

Noticias relacionadas

contador