ep archivo   oficinal almirall
ALMIRALL - Archivo

La farmacèutica Almirall cau a la borsa aquest dilluns, després que els analistes de Morgan Stanley hagin retallat la seva valoració fins als 11 euros per acció des dels anteriors 11,50 euros per títol.

  • 8,56€
  • 0,53%

La companyia va publicar la setmana passada un benefici net de 14,4 milions d'euros als nou primers mesos de l'any, un 58,3% menys que durant el mateix període de l'any passat.

Les vendes netes van assolir els 674,6 milions d'euros, un augment interanual del 6,4%, "impulsat pel bon comportament del portfoli de dermatologia a Europa", segons va explicar la companyia.

Per part seva, el benefici brut d'explotació (Ebitda) ha baixat un 5,6%, fins als 138,2 milions d'euros, "reflexant la menor contribució d'altres ingressos, a causa de les fites d'AstraZeneca i Covis, en comparació amb les nou primers mesos del 2022", ha afegit Almirall.

El grup ha assenyalat que "està en camí d'assolir un creixement d'un dígit mitjà de les vendes netes (davant les estimacions inicials d'un dígit baix-mitjà) i manté les previsions d'assolir un Ebitda d'entre 165 i 180 milions d'euros en 2023".

Per anàlisi tècnica, Almirall ha complicat el seu aspecte tècnic en "abandonar el suport dels 8,44 euros. La figura de dijous passat és molt dolenta i sembla molt probable que puguem acabar veient una extensió de les caigudes fins al nivell dels 7,50 euros", assenyala César Nuez, analista de Bolsamanía.

Noticias relacionadas

contador