ep prototipo tesla cybercab
TESLA

Tesla anticipa guanys del 12% a Wall Street després de publicar ahir a la nit els seus resultats trimestrals. Kathleen Brooks, directora de recerca d'XTB, comenta que el fabricant de cotxes elèctrics "ha presentat uns resultats sòlids que van superar les expectatives".

  • 213,65$
  • -1,98%

"Els guanys van ser un 20% superiors al que s'esperava i el creixement dels ingressos es va situar al nivell més alt en un any, encara que els ingressos amb prou feines van superar les estimacions dels analistes. Els marges de benefici també van ser més forts del que s'esperava", assenyala aquesta experta.

Brooks destaca que “el Cybertruck va ser la veritable joia de la corona de Tesla al darrer trimestre, en ser el tercer vehicle elèctric més venut als Estats Units. És, amb diferència, el vehicle utilitari més venut de la seva mida. El primer i el segon vehicle elèctric més venut als Estats Units són, els models Y i 3 de Tesla respectivament".

"IMPRESSIONA AMB LES SEVES PERSPECTIVES POSITIVES"

Tot i que el més positiu, segons aquesta experta, és que "l'empresa segueix planejant posar en producció els seus models més assequibles a la primera meitat del 2025, i aquests nous models utilitzaran la nova plataforma de propera generació".

En aquest sentit, comenta que "el fet que Musk s'estigui movent ara cap a un camí on pugui monetitzar aquesta nova plataforma ha tingut un impacte positiu en el preu de les accions".

Així, el mercat també valora la previsió del conseller delegat d'augmentar la producció entre un 20% i un 30% el 2025.

"IMPULS DELS MARGES"

Per Kathleen Brooks, "l'aspecte més impressionant d'aquests resultats és el marge brut automotriu per al tercer trimestre, que es va situar al 17,1%, enfront de les expectatives del 14,9%. Tesla diu que els marges estan sent impulsats per un menor cost per vehicle, en termes de producció i materials".

A parer seu, "aquest és un senyal que els nivells més baixos d'inflació estan començant a tenir un impacte en els resultats corporatius. Tesla va dir que també està veient un augment en la demanda de la seva tecnologia d'IA i conducció autònoma, cosa que també podria impulsar-ne els marges”.

Noticias relacionadas

contador