ep el ceo de sabadell cesar gonzalez bueno interviene durante la primera jornada de la 19 edicion
Gustavo Valiente - Europa Press

Banc Sabadell puja lleugerament a borsa aquest dimarts (+0,6%, 2,01 euros) després de publicar els resultats del primer semestre i d'elevar els seus objectius de rendibilitat i de retribució a l'accionista per al 2024 i el 2025 (tot això en ple procés de l'OPA hostil llançada per BBVA). Aquestes en són les primeres valoracions dels analistes.

  • 1,88€
  • -0,03%

Els experts de Renta 4, que aconsellen sobreponderar el valor, amb un preu objectiu de 2,16 euros per acció, comenten que “els resultats han superat les nostres estimacions i les del consens al llarg de tot el compte de resultats”.

En aquest sentit, destaquen diversos factors, com la “lectura molt positiva de les provisions, que han estat molt inferiors a les estimacions i explica un benefici net” que ha superat en un 14% les previsions i en un 15% les del consens.

També consideren positius la "millora del marge de clients" i "el bon comportament dels volums", juntament amb "una taxa de morositat al 3,21%" i una ràtio CET 1 “fully loaded” al 13,48% .

Sobre el dividend, afirmen que "suposa un pay out del 60%, a la part alta del rang de 40%-60%". A més, valoren que el banc ha millorat les seves previsions de marge d'interessos a "un dígit mitjà per al 2024 (enfront del 3% anterior), i espera que sigui superior el 2025 (enfront de l'estabilitat respecte al 2024 comunicada anteriorment)".

També destaquen que es redueix l'objectiu de caiguda de les comissions fins al 3% per al 2024, enfront de la caiguda del dígit mitjà estimada anteriorment, i que s'augmenta l'objectiu per a la ràtio de rendibilitat RoTE per sobre del 13%, enfront del 12% anterior, per al 2024 i el 2025.

Des de Bankinter, empresa que manté un consell de neutral, amb valoració d'1,70 euros, afirmen que "el més important és la millora del marge amb clients, l'augment de l'activitat comercial i la millora de la guia per al 2024 i 2025 en un entorn de tipus d'interès a la baixa”.

Encara que la seva valoració és positiva, mantenen el seu consell neutral perquè "Sabadell ja supera el nostre preu objectiu" i la seva valoració "reflecteix força bé les perspectives de rendibilitat/RoTE".

Per la seva banda, Sergio Ávila, analista d'IG, afirma que "Sabadell ha demostrat un exercici excepcional durant el primer semestre del 2024, no només en termes de beneficis, sinó també en la seva capacitat per recompensar els seus accionistes. Amb una estratègia clara i una execució eficient, el banc està ben posicionat per continuar-ne el creixement i millorar-ne la rendibilitat en el futur”.

Segons la seva opinió, "l'entitat segueix enfocada a enfortir la seva posició al mercat i optimitzar la seva eficiència operativa, cosa que augura un panorama positiu per als propers anys".

Des de Barclays, empresa que aconsella mantenir amb una valoració d'1,80 euros, destaquen la "fortalesa dels resultats i de la nova guia", encara que afegeixen que la moderada reacció del mercat està "influenciada per com el mercat interpreta aquests resultats i el canvi d'orientació, per la "probabilitat" de l'èxit de l'OPA de BBVA, que pot condicionar la retribució a l'accionista plantejada per als propers anys.

Noticias relacionadas

contador