aragon blackstone
@Jorge_Azcon

El Govern d'Aragó ha anunciat aquest dilluns que el fons nord-americà Blackstone invertirà fins a 7.500 milions d'euros en el Projecte Rhodes, un campus de centres de dades a Calatorao (Saragossa) que crearà 1.400 llocs de treball directes.

Jorge Azcón, president de la Junta d'Aragó, ha assegurat que Blackstone "ha sabut entreveure l'immens potencial que té Aragó". "Aquesta gran empresa és conscient que molt pocs territoris a Europa reuneixen les condicions per albergar campus de centres de dades de la manera que ho fa Aragó. Sense cap mena de dubte, és una de les inversions més importants a Espanya i a tot Europa"·, ha apuntat.

Segons ha explicat Azcón, el projecte, que serà desenvolupat per l'empresa UTS, suposarà un creixement de 16.500 milions d'euros del PIB d'Aragó en 25 anys. Tot i això, "si ens basem en l'optimisme", aquesta xifra podria arribar als 25.450 milions d'euros.

La inversió prevista per Blackstone es materialitzarà en sòls industrials ubicats al costat de l'A-2, a set quilòmetres del nucli urbà de Calatorao i a l'àrea d'influència de municipis com ara Lucena de Xaló, Épila o La Muela.

Azcón ha destacat que la inversió arriba en un moment "històric" per a la regió, que s'ha establert com "el nou 'hub' tecnològic de referència al sud d'Europa". "Quan parlem de dies històrics no estem exagerant, descrivim amb sinceritat el que ens està passant. Quan parlem d'inversions milionàries es tracta de palanques que ajuden a transformar l'economia d'Aragó", ha afegit el president aragonès.

I és que la inversió de Blackstone no és l'única a la regió. La primavera passada, Amazon Web Services va anunciar els seus plans per invertir 15.700 milions d'euros a Aragó, creant l'equivalent a 17.500 llocs de treball a temps complet i contribuint amb 21.600 milions d'euros al PIB d'Espanya. Per part seva, Microsoft va anunciar l'any passat els seus plans per construir un campus de centres de dades a la regió amb una inversió que rondaria els 6.600 milions d'euros.

Noticias relacionadas

contador