asiacb1

Els mercats de la Xina continental i Corea del Sud han estat tancats avui dilluns pel Festival de Meitat de Tardor. Els mercats del Japó han tancat pel Dia del Respecte als Ancians.

Per part seva, el Hang Seng de Hong Kong es recupera (-0,04%) de les caigudes més importants inicials després de conèixer una sèrie de dades macro xineses que s'han publicat durant el cap de setmana, amb les xifres de producció industrial, vendes al detall i d'inversió d'agost per sota de les expectatives. La taxa d'atur urbà va pujar a un màxim de sis mesos, mentre que els preus dels habitatges van caure al ritme més ràpid en nou anys en comparació anual.

Els inversors asiàtics també estan molt pendents de la reunió de la Reserva Federal (Fed) que portarà l'esperada primera rebaixa de tipus del banc central nord-americà. El que no és clar, ja que hi ha divisió en les expectatives, és si aquesta retallada serà de 25 o 50 punts bàsics. Una rebaixa més important podria ser potencialment pitjor rebuda pel mercat perquè transmetria un missatge que la situació econòmica està pitjor del que es pensa i que la recessió és una amenaça absolutament real.

L'S&P/ASX 200 d'Austràlia puja un 0,27%. L'índex ponderat de Taiwan avança també lleugerament.

El tifó Bebinca ha provocat la cancel·lació de centenars de vols a la Xina, i s'espera que Xangai es vegi afectada per la tempesta més forta des del 1949.

Els inversors asiàtics també esperen una sèrie de dades clau i decisions de bancs centrals a la regió aquesta setmana.

S'espera que la inflació del Japó, que es publica divendres, pugi a l'agost, cosa que reforça l'argument que el Banc del Japó mantingui una postura agressiva quan el Consell anunciï la seva decisió també aquest divendres.

S'anticipa que el banc central mantindrà les taxes sense canvis, però assenyalarà que més augments estan en camí.

El ien japonès s'enforteix aquest dilluns, cotitzant als 140,49 enfront del dòlar nord-americà. Si el ien manté aquests nivells, la moneda tancarà al punt més fort en més d'un any.

La Xina està a punt per establir les seves taxes preferencials de préstecs a un i cinc anys també divendres. La taxa a un any, que afecta la majoria dels nous préstecs i els existents, està actualment al 3,35%, mentre que la taxa a cinc anys, que influeix en els preus de les hipoteques, actualment està al 3,85%.

contador