dl wall street wall st new york city new york stock exchange nyse dow jones nasdaq street sign nyc united states usa america pb
Sharecast / Alessandro D Andrea via Pixabay

Wall Street cotitza amb suaus compres aquest divendres, després del signe mixt de dijous i amb la mirada posada sobre l'informe oficial d'ocupació d'agost, que sembla determinant per a l'evolució de la política monetària de la Reserva Federal (Fed) i el rumb del mercat.

  • 19.514,585
  • 0,47%

Al còmput setmanal, ia falta de la sessió actual, els índexs novaiorquesos van camí de finalitzar una setmana baixista, en què el Nasdaq es deixa un 3,3%, l'S&P 500, un 2,6% i el Dow Jones, un 1 ,9%.

DADES DE L'OCUPACIÓ

A nivell general, les últimes dades macro donen suport a la idea d'una primera retallada de tipus de la Reserva Federal (Fed) el proper 18 de setembre. La pregunta és si serà de 25 punts bàsics o de 50. Per això, tota l'atenció està posada sobre l'ocupació.

Les dades conegudes aquest divendres s'han tornat a quedar per sota de les expectatives, amb la creació de 142.000 llocs de treball a l'agost, mentre que el consens n'esperava 160.000. A més, la xifra del juliol ha estat revisada a la baixada des de 114.000 a 89.000.

A l'hora d'analitzar aquestes dades, Michael Brown, estrateg de recerca sènior de Pepperstone, assegura que "l'informe del mercat laboral nord-americà de l'agost ha presentat un panorama una mica heterogeni de la situació de l'ocupació", ja que mentre la creació de llocs de treball va sorprendre a la baixa, "en una nota més positiva, la desocupació va caure al 4,2%, en revertir-se un grau de debilitat temporal relacionada amb el clima al juliol, mentre que la participació es va mantenir sense canvis al 62,7%, amb prou feines per sota dels màxims del cicle".

"Tot això contribueix poc a aclarir el debat sobre la reunió de la Reserva Federal del setembre. Els coloms assenyalaran un ritme de refredament del creixement de les nòmines generals com a possible raonament per a una retallada de 50 punts bàsics. Mentrestant, els falcons assenyalaran raonablement la falta d'un refredament més gran en comparació amb l'informe del juliol i el ràpid creixement dels guanys com a raons per iniciar el cicle de normalització amb un moviment més modest de 25 punts bàsics", detalla.

Per part seva, Naeem Aslam, director d'inversions de Zaye Capital Markets, apunta que "l'informe sobre l'ocupació revela dues conclusions clau: la Reserva Federal no ha comès errors en matèria de polítiques i el mercat laboral no està col·lapsant".

"Com que les dades mostren un mercat laboral més fort i una caiguda en la taxa d'atur, la tasca de la Reserva Federal és clara: mantenir el rumb actual i deixar que les xifres parlin", considera.

Cal recordar que l'enquesta d'ocupació privada que elabora la consultora ADP va mostrar ahir la creació de 99.000 nous llocs de treball durant el vuitè mes de l'any, molt per sota dels 144.000 esperats i els 111.000 de juliol. De la mateixa manera, es van donar a conèixer les dades d'atur setmanal, que van caure més del previst (227.000 sol·licituds).

En aquest sentit, cal assenyalar que els inversors estan molt pendents de l'evolució del mercat laboral nord-americà, mercat que s'ha refredat als últims mesos. Aquest fet preocupa, ja que podria ser l'avantsala d'una desacceleració important del creixement econòmic del país i, fins i tot, de l'entrada en recessió de l'economia del país.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

Al pla empresarial, Broadcom cau amb força a la sessió després de no convèncer el mercat amb les seves previsions del quart trimestre fiscal.

D'altra banda, Salesforce comprarà l'empresa emergent de seguretat de dades Own per 1.900 milions de dòlars.

En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 0,04% (69,12 dòlars) i el Brent cedeix un 0,05% (72,68 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,10% (1,112 dòlars), i l'unça d'or guanya un 0,17% (2.547 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa al 3,702% i el bitcoin perd un 0,68% (55.710 dòlars).

Noticias relacionadas

contador