chinacbbolsaestrecho1

Les places xineses han tancat la millor setmana des del 2008, amb el CSI 300 registrant un repunt del 15,7% aquesta setmana, mentre que el Hang Seng avança a prop d'un 13%, la seva millor setmana des del 1998.

Aquest divendres, el CSI 300 ha pujat un 4,47% i l'HSI ha avançat un 3,32% després que el Banc Popular de la Xina (PBoC) hagi retallat la taxa de recompra inversa a 7 dies a l'1,5% des de un 1,7%, a més de reduir el coeficient de reserva obligatòria (RRR) de les institucions financeres en 0,5 punts percentuals.

El Banc Popular de la Xina ha afirmat que la retallada del coeficient de reserva obligatòria té com a objectiu ajudar a "crear un bon entorn monetari i financer per al creixement econòmic estable de la Xina i el desenvolupament d'alta qualitat".

Reuters publica que s'espera que el gegant asiàtic anunciï més mesures fiscals abans de les vacances d'una setmana a la Xina, que comencen l'1 d'octubre, després que una reunió dels principals líders del Partit Comunista mostrés un "creixent sentit de urgència per l'augment d'obstacles econòmics.

Després de la reunió del Politburó, la Xina planeja emetre bons sobirans especials per un valor d'aproximadament 2 bilions de iuans (284.430 milions de dòlars) aquest any com a part d'un nou estímul fiscal, segons han informat a Reuters dues fonts amb coneixement de l'assumpte.

La Xina també ha publicat aquest divendres les dades de beneficis industrials de l'agost, que van mostrar una caiguda del 17,8% interanual. La disminució segueix un augment interanual del 4,1% al juliol, el ritme més ràpid en cinc mesos.

Des del començament d'any, els beneficis de les grans empreses industrials han crescut un 0,5%, assolint els 4,65 bilions de iuans durant els primers vuit mesos, en comparació amb el 3,6% durant els primers set mesos.

ALTRES ÍNDEXS

D'altra banda, a certa hora la de jornada, la Borsa de Valors de Xangai ha informat que estava experimentant "transaccions anormals [i] lentes" a les subhastes d'accions des de l'obertura del mercat. La borsa ha dit en un comunicat que estava investigant els problemes.

Altres mercats de la regió Àsia-Pacífic també han pujat majoritàriament aquest divendres, mentre els inversors avaluaven les dades d'inflació del setembre de la capital del Japó, Tòquio, que es considera un indicador principal de les tendències a nivell nacional.

La taxa d'inflació general de Tòquio es va reduir al 2,2%, per sota del 2,6% del mes d'agost.

La taxa d'inflació subjacent a la capital, que exclou els preus dels aliments frescos, va ser del 2%, en línia amb les expectatives dels economistes enquestats per Reuters i per sota del 2,4% a l'agost.

El Nikkei 225 del Japó ha pujat un 2,3%. El ien japonès s'ha afeblit més d'un 1% enfront del dòlar nord-americà, arribant a un màxim de tres setmanes i cotitzant als 146,38.

Això passa mentre el partit governant del Japó elegeix el successor del primer ministre sortint Fumio Kishida. La candidata líder de la primera ronda de votacions és la ministra de seguretat econòmica Sanae Takaichi, que ha advocat per una política monetària acomodatícia i prefereix que el Banc del Japó s'abstingui d'augmentar les taxes d'interès.

Noticias relacionadas

contador