des traders travaillent a la bourse de wall street 20230520134114

Compres a Wall Street aquest divendres després dels guanys moderats de dijous i amb els inversors descomptant el deflactor de consum PCE, la mesura d'inflació preferida de la Reserva Federal (Fed) i dada clau per a l'esdevenir de la política monetària del banc central, que ha caigut al maig fins al 2,6%, en línia amb el que s'esperava.

  • 19.682,871
  • -0,54%

L'índex general s'ha moderat lleugerament al 2,6% des del 2,7%, mentre que la variable subjacent s'ha relaxat fins al 2,6% enfront del 2,8% del mes previ.

Per Michael Brown, estrateg de recerca sènior de Pepperstone, les xifres conegudes aquest divendres "suposaran un nou alleugeriment benvingut per al FOMC", ja que "ajudaran a brindar confiança addicional que l'economia nord-americana continua per un camí desinflacionari accidentat".

"Si la inflació continua comportant-se i les dades entrants coincideixen amb les previsions del FOMC durant l'estiu, la primera retallada de 25 punts bàsics continua sent en joc ja al setembre. Això és particularment cert si les esquerdes que estan sorgint al mercat laboral, com les contínues sol·licituds d'atur d'ahir que van assolir el nivell més alt des del novembre del 2021, donessin com a resultat un augment significatiu de la desocupació i/o una impressió negativa de les nòmines no agrícoles, abans d'aquesta reunió”, afegeix.

L'agenda també inclou les expectatives d'inflació dels consumidors dels EUA per als propers 12 mesos, que recull la Universitat de Michigan al sondeig sobre la confiança del consumidor.

I tot això, en una jornada que marca no només el cap de setmana, sinó també el final del mes i de la primera meitat de l'any. Al còmput setmanal, i a falta de la sessió actual, els índexs novaiorquesos es dirigeixen cap a una setmana en verd, liderats pel Nasdaq, que avança a prop d'un 1%. L'S&P 500, per part seva, es revalora un 0,3% i el Dow Jones, un 0,07%.

A nivell mensual, el balanç del juny també és positiu, amb el Nasdaq encapçalant el repunt (+6%), seguit de l'S&P 500, que guanya un 3%, i el Dow Jones que suma un 1%. Pel que fa a la primera meitat de l'any, l'índex tecnològic torna a despuntar amb pujades del 19% per al Nasdaq, seguit per un ascens del 15% per a l'S&P 500. El Dow Jones es queda més endarrerit amb un guany del 4%.

BIDEN SURT 'TOCAT' DEL PRIMER DEBAT ELECTORAL

L'altre focus d'atenció per al mercat és la carrera cap a la Casa Blanca i, més concretament, el primer debat electoral entre els candidats a la presidència del país, Joe Biden i Donald Trump, que ha acaparat totes les mirades.

Un cara a cara que ha deixat 'tocat' l'actual president dels EUA pels dubtes sobre les seves "aptituds", en mostrar-se dubitatiu, confús, amb pauses incòmodes o frases que no connectaven entre si. La veu ronca de Biden també ha estat motiu d'anàlisi, tot i que ell mateix ha comentat que tenia "mal de coll" fruit d'un refredat.

ANÀLISI TÈCNICA

L'S&P 500 ofereix un aspecte tècnic immillorable. "El selectiu nord-americà mostra un clar canal alcista des de finals d'abril que, de moment, no dóna ni la més mínima mostra d'esgotament. L'índex es mou a prop dels màxims de tots els temps, amb moltes paperetes perquè segueixi dibuixant nous màxims històrics", indica César Nuez, analista tècnic de Bolsamanía.

Malgrat tot, Nuez adverteix que cal tenir en compte el buit alcista que va deixar el 12 de juny passat als 5.375 punts. "No descartem que el pugui acabar cobrint, durant les properes jornades, abans de continuar amb la seva escalada alcista. No veurem un senyal de debilitat important mentre es mantingui cotitzant per sobre dels 5.191 punts".

EMPRESES I ALTRES MERCATS

Al pla empresarial, Nike es desploma un 17% a la sessió després de presentar els resultats del quart trimestre fiscal i retallar les previsions per a la resta de l'any.

D'altra banda, és notícia Super Micro Computer, que podria substituir Walgreens al Nasdaq 100, ja que la capitalització de mercat de la cadena de farmàcies se situa en aproximadament uns 10.500 milions de dòlars, cosa que fa la companyia "vulnerable" per ser eliminada de l'índex nord-americà, ja que aquest selectiu requereix que els membres representin almenys el 0,1% del valor total del mercat, que ara és d'uns 23 bilions de dòlars.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,21% (81,91 dòlars) i el Brent avança un 0,20% (86,57 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,05% (1,0696 dòlars), i l'unça d'or guanya un 0,29% (2.343 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es modera al 4,265% i el bitcoin guanya un 0,07% (61.476 dòlars).

Noticias relacionadas

contador