ep archivo   pere vinolas consejero delegado de colonial
COLONIAL - Archivo

Els analistes consideren "positiu" que l'agència de qualificació creditícia Moody's hagi millorat la valoració de Colonial des de Baa2 a Baa1, ja que espera una millora de les mètriques de crèdit i una bona evolució operativa dels seus negocis.

  • 6,470€
  • 1,41%

La qualificadora destaca la generació de valor del dossier de la immobiliària espanyola i la seva solidesa financera. En la seva avaluació posa el focus sobre el fet que la seva "posició de lideratge al mercat d'oficines prime de París, Madrid i Barcelona" permet minimitzar el risc sectorial per l'augment del teletreball, capturant l'efecte polarització. "Colonial podrà continuar atraient inquilins en contrast amb els propietaris de menor qualitat i ubicació", afegeix.

Al pla financer, Moody's posa èmfasi sobre la reducció de deute i l'elevada liquiditat, i preveu que la política de cobertura de deute a llarg termini de Colonial mitigarà l'impacte de tipus d'interès més elevats durant els propers anys.

Així mateix, l'agència de qualificació recalca que els valors dels actius van augmentar al primer semestre del 2024, i d'ara endavant no espera "disminucions de valor importants" en les seves perspectives per als actius del Grup Colonial.

"Notícia positiva que reforça la positiva evolució de les ràtios d'endeutament de la companyia després de l'ampliació de capital empresa per Criteria Caixa al maig", expliquen els experts de Renta 4, que han reiterat el consell de sobreponderar el valor, amb un preu objectiu de 7,75 euros per acció.

"Bones notícies, tot i que calia esperar després que S&P pugés la valoració a BBB+ al maig, només anunciar l'ampliació de capital", afegeixen des de Bankinter, empresa que aconsella comprar, amb preu objectiu de 7,30 euros.

"Reforça la nostra tesi d'inversió a Colonial, que ofereix potencial de revaloració del +14%, rendibilitat per dividend superior al 4% i més descompte sobre NAV (Valor Net dels Actius) que altres companyies del sector (34%)", afegeixen.

Des de Banc Sabadell, els analistes dels quals aconsellen sobreponderar, amb valoració de 7,45 euros, afirmen que es tracta d'"una notícia positiva, encara que amb impacte baix en el preu de l'acció, segons la nostra opinió, atès que tant l'ampliació com la bona evolució dels resultats són ben coneguts”.

Noticias relacionadas

contador