ep archivo   fachada de la sede de grifols en coslada madrid
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

Biotest, filial del grup Grifols, preveu uns ingressos d'aproximadament 1.000 milions de dòlars per les vendes als Estats Units de la seva immunoglobulina intravenosa (Ig) Yimmugo durant els propers set anys, després de la recent aprovació de l'Administració d'Aliments i Medicaments (FDA, per les sigles en anglès) dels Estats Units d'aquest medicament per tractar immunodeficiències primàries.

  • 8,420€
  • 5,81%
  • 6,155€
  • 5,24%

Yimmugo és un preparat d'immunoglobulina G polivalent de plasma sanguini humà per a administració intravenosa (IVIg) desenvolupat recentment. La solució sense sucre a punt per utilitzar està aprovada als EUA per a la teràpia de reemplaçament en síndromes de deficiència d'anticossos primaris.

El medicament és el primer producte aprovat de la nova planta de producció Biotest Next Level. Aquesta planta ha estat certificada recentment per l'FDA i ja compta amb l'aprovació per a la producció i comercialització a Europa, on Yimmugo es ven des de finals del 2022. Als EUA, Yimmugo es llançarà durant el primer trimestre del 2025 i serà distribuït per Kedrion gràcies a un acord de set anys amb Biotest.

"Grifols se centrarà a seguir impulsant el creixement dels seus tractaments líders i consolidats d'Ig intravenosa i subcutània. Amb Yimmugo, la cartera nord-americana del grup tindrà una opció addicional per abordar la creixent demanda d'Ig per tractar immunodeficiència, que ocorren quan una part del sistema immunitari de l'organisme està absent o no funciona correctament, i altres malalties", explica la companyia espanyola.

Roland Wandeler, president de la unitat de negoci Biopharma de Grifols, destaca que l'estratègia de distribució de la cotitzada “ens permetrà aprofitar al màxim la disponibilitat de les immunoglobulines intravenoses i subcutànies de primer nivell de Grifols a tot Estats Units, oferint als pacients una àmplia gamma de tractaments eficaços".

Després del llançament de Yimmugo, considerada una "palanca clau" en l'estratègia de creixement del grup Grifols als EUA, el seguiran altres proteïnes com el fibrinogen i el trimodulin, totes dues en fase avançada de desenvolupament. El seu concentrat de fibrinogen seria el primer aprovat per a una indicació de deficiència adquirida de fibrinogen als EUA, mentre que trimodulin és una composició d'anticossos polivalent per a la pneumònia adquirida a la comunitat o la pneumònia adquirida a la comunitat greu.

"Estem entusiasmats d'entrar amb Yimmugo a aquest mercat tan important per a la indústria i ens comprometem a desenvolupar i fer arribar més teràpies als pacients dels Estats Units als propers anys", afirma Peter Janssen, CEO de Biotest AG. "Estic segur que Yimmugo serà un èxit comercial als EUA i oferirà una opció de tractament addicional i significativa per als pacients", ha afegit.

Noticias relacionadas

contador