dl supermarket grocery shopping retail grocers generic
Sharecast image

Les vendes al detall de la zona de l'euro van créixer a l'agost un 0,2% en comparació amb el mes anterior, mentre que, enfront de l'agost de l'any passat, van pujar un 0,8%, segons la dada d'Eurostat, l'oficina estadística de la Unió Europea (UE).

A tota la UE, les vendes del comerç al detall van augmentar un 0,3% enfront del juliol i un 1% en comparació amb l'agost del 2023.

En termes intermensuals, a la zona de l'euro, les vendes d'aliments, begudes i tabac van créixer un 0,2%, les dels productes no alimentaris (excepte el combustible per a automòbils) van pujar un 0,3% i les de carburant per a automoció en establiments especialitzats van augmentar un 1,1%.

A la UE, el volum del comerç minorista va augmentar un 0,1% per a aliments, begudes i tabac, un 0,3% per als productes no alimentaris (excepte el combustible per a automòbils) i un 1% per al carburant per a automoció en establiments especialitzats.

Per països, els majors augments mensuals es van registrar a Luxemburg (5,3%), Xipre (2,2%) i Romania (1,6%). Per contra, les majors disminucions es van observar a Dinamarca (-1,5%), Eslovàquia (-1,1%) i Bulgària i Croàcia (ambdós -0,7%).

En la comparació anual, el volum al detall va caure a la zona euro un 0,2% per a aliments, begudes i tabac, mentre que va créixer un 1,4% per als productes no alimentaris i un 2,5% per al carburant. A la UE, les vendes es van mantenir estables per als aliments, begudes, tabac i van créixer un 1,7% per als productes no alimentaris i un 2% per al carburant.

Entre els Estats membres, les pujades anuals més grans van tenir lloc a Luxemburg (17,3%), Romania (8,9%) i Croàcia i Xipre (ambdós 5,7%). Per contra, les caigudes més importants es van produir a Estònia (-2,7%), Bèlgica (-1,7%) i Dinamarca i Irlanda (ambdós -1,6%).

Noticias relacionadas

contador