ep comercio minorista en cantabria comercio
EUROPA PRESS - Archivo

Les vendes al detall van registrar al juliol un creixement del 2,8%, fet que suposa una taxa de 4,2 punts per sobre de la del mes anterior, segons les dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Representa, a més, el major augment des del febrer.

A preus constants i corregit d'efectes estacionals i de calendari, al juliol va presentar una variació de l'1% respecte al mateix mes de l'any anterior. Aquesta taxa va ser sis dècimes superior a la registrada al juny i suma 20 mesos a l'alça.

Per CA, les vendes al detall van pujar en taxa anual al juliol a totes, excepte a la Comunitat de Madrid, on van baixar un 1,1%.

Pel que fa a l'ocupació, va presentar al juliol una variació de l'1,8% respecte al mateix mes del 2023. Aquesta taxa es va situar dues dècimes per sobre de la registrada al juny i encadena 35 mesos a l'alça.

Mentrestant, en taxa mensual, les vendes del comerç al detall van augmentar un 0,5%. Aquesta taxa va ser una dècima superior a la del mes anterior. Per modes de distribució, Grans superfícies va ser el que més va augmentar (1,1%).

L'índex general sense estacions de servei va registrar una taxa mensual del 0,6%. Per productes, Alimentació es va incrementar un 0,6% i Resta, un 0,4%.

contador