la presidente de la bce christine lagarde 20240411150344

La presidenta del Banc Central Europeu (BCE), Christine Lagarde, ha assegurat aquest dimarts que el procés desinflacionari al Vell Continent està molt avançat, tot i que ha advertit que s'espera un camí "accidentat" abans de tornar la inflació a l'objectiu del organisme del 2% interanual.

"Estem molt avançats en el procés desinflacionari i estem en una mena de recuperació lenta que va arribar al primer trimestre i esperem que perseveri, però hi ha incertesa i grans interrogants sobre el futur", ha destacat durant la seva intervenció al Fòrum de Sintra.

A l'esdeveniment, ha assegurat que les xifres conegudes aquest dimarts, que mostren que la inflació de la zona de l'euro es va relaxar una dècima al juny per portar l'IPC al 2,5% interanual, són una prova que la inflació s'està movent "a la direcció correcta".

Tot i això, Lagarde s'ha mostrat preocupada per la inflació dels serveis, que va registrar la taxa anual més alta al juny, en pujar el seu preu un 4,1%, estable en comparació amb el maig.

Per controlar aquest component de la inflació, veu que cal estudiar "el que hi ha al darrere", i segons el seu criteri és el nivell dels salaris, que pateix també "els efectes retardats del sistema laboral" imperant a Europa.

"Tenim una xifra de serveis que ha pujat als últims mesos. No necessitem tenir els serveis al 2%, perquè les manufactures estan per sota del 2%, i al final hi haurà un equilibri entre béns i serveis", ha dit.

Noticias relacionadas

contador