construction workers on billboard catwalk 1

L'ocupació al sector privat dels Estats Units recupera la seva força al setembre amb la creació de 143.000 llocs de treball, segons l'informe de la consultora ADP. La xifra ha estat superior a les estimacions de consens, que anticipava la creació de 120.000 noves nòmines i als 142.000 nous llocs de treball que va mostrar l'informe oficial d'ocupació de l'agost. ADP destaca que la creació de llocs de treball va mostrar un repunt generalitzat després de cinc mesos de desacceleració.

"La contractació més gran no va suposar un creixement salarial més gran al mes passat. Normalment, els treballadors que canvien d'ocupació perceben un augment salarial més ràpid. Però aquesta prima sobre els que conserven l'ocupació es va reduir a l'1,9%, igualant el mínim registrat per última vegada al gener", explica Nela Richardson, economista en cap d'ADP.

En concret, els augments salarials interanuals van caure lleugerament al setembre, amb un 4,7% per als que conserven la feina, mentre que la caiguda per als que van canviar de feina va ser més acusada, passant del 7,3% d'agost al 6,6% de setembre.

Per mida de les empreses, les empreses de mida mitjana (entre 50 i 499 treballadors) van crear 64.000 llocs de treball, mentre que les grans empreses (més de 500 treballadors) van generar 86.000 llocs de treball al mes. Les petites empreses van restar 8.000 nòmines, ja que les empreses de fins a 19 treballadors van destruir 13.000 llocs de treball i van ser més que suficients per compensar els 5.000 llocs de treball que van crear les companyies d'entre 20 i 49 treballadors.

Per sectors, la construcció va afegir 26.000 noves nòmines i la indústria minera i de recursos naturals, 14.000 més. Cal destacar que el sector manufacturer va afegir nous llocs de treball per primera vegada des de l'abril: uns 2.000. Al seu torn, el sector serveis va crear 101.000 nous llocs de treball: els increments més importants es van donar a l'hostaleria (+34.000), a l'educació i serveis sanitaris (+24.000) i a les activitats professionals i negocis (+20.000). Només el sector de la informació va destruir llocs de treball al setembre, uns 10.000 segons les estimacions d'ADP.

"Les dades ADP dels EUA van ser com un bufada d'aire fresc per a la Reserva Federal, ja que van donar una lectura molt més forta del previst. Aquesta notícia ha frenat les esperances d'un canvi radical a la política monetària. Com a conseqüència, el preu de l'or se n'ha vist afectat, i l'índex del dòlar s'ha afeblit. Totes les mirades estan posades ara en els esdeveniments de divendres. En el món dels mercats i el risc, les bones notícies segueixen sent bones notícies, però pel que fa a la volatilitat, el panorama és força insípid i no té el dramatisme que anhelen els operadors", destaca Naeem Aslam, director d'inversions d'inversions Zaye Capital Markets.

Noticias relacionadas

contador