ep archivo   sede de grifols en barcelona a 9 de enero de 2023 en sant cugat del valls barcelona
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

GigaGen, companyia biotecnològica i filial de Grifols als EUA, ha anunciat aquest dijous que ha rebut un contracte de l'Autoritat de Recerca i Desenvolupament Biomèdic Avançat (BARDA per les sigles en anglès), part de l'Administració per a la Preparació i Resposta Estratègica (ASPR) del Departament de Salut i Serveis Humans (HHS) dels EUA.

  • 10,130€
  • 0,80%
  • 8,040€
  • 0,19%

El contracte, valorat fins als 135,2 milions de dòlars, té com a objectiu desenvolupar una teràpia d'anticossos policlonals recombinants per a neurotoxines botulíniques (BoNT) i una segona amenaça biològica d'interès per a l'agència que es determinarà més endavant.

"Estem encantats d'haver rebut aquest contracte de BARDA i orgullosos de continuar la nostra col·laboració amb el govern dels EUA per avançar teràpies innovadores contra amenaces biològiques emergents i intencionals", assenyala Carter Keller, vicepresident sènior de Grifols i responsable de GigaGen.

El projecte de BARDA es recolza en el contracte atorgat a GigaGen el 2022 per l'Oficina Executiva del Programa Conjunt de Defensa Química, Biològica, Radiològica i Nuclear (JPEO-CBRND) del DOD dels EUA.

El projecte del DOD va demostrar la utilitat de la plataforma de GigaGen contra amenaces biològiques, centrant-se en dues variants de BoNT. Després d'aquest programa, que va incloure la neutralització in vivo de les dues neurotoxines botulíniques, el projecte de BARDA sustentarà la fabricació i el desenvolupament clínic inicial d'un producte farmacèutic contra les set variants de BoNT.

El BoNT, una de les substàncies biològiques més tòxiques, és produït pel bacteri Clostridium botulinum i pot causar paràlisi muscular progressiva des del cap cap a la resta del cos, i fins a la mort, si no es tracta.

Recentment, GigaGen va rebre l'aprovació de la designació de nou fàrmac en investigació (IND) per part de l'Administració d'Aliments i Medicaments dels EUA (FDA) per iniciar un assaig clínic de fase 1 que avaluarà el primer tractament terapèutic d'anticossos policlonals recombinants de la companyia per al virus de l'hepatitis B (VHB), GIGA-2339.

La companyia preveu iniciar l'assaig al quart trimestre del 2024. Aquest projecte ha estat finançat totalment o parcialment amb fons federals de l'HHS, ASPR i BARDA sota el contracte número 75A50124C00049.

Noticias relacionadas

contador