francois villeroy de galhau gouverneur de la banque de france au forum financier international paris europlace a paris

El Banc Central Europeu (BCE) “molt probablement” reduirà les taxes en la propera reunió d'aquest mes (17 d'octubre), segons François Villeroy de Galhau, governador del Banc de França i membre del Consell de Govern del BCE.

“Durant els darrers dos anys, el nostre principal risc era excedir el nostre objectiu (d'inflació) del 2%. Ara també hem de parar atenció al risc oposat, de no assolir el nostre objectiu a causa d'un creixement feble i una política monetària restrictiva durant massa temps”, ha dit en una entrevista al diari italià La Repubblica.

El banquer central ha reconegut que la inflació “ens ha sorprès a la baixa”. La setmana passada, la dada d'inflació de la zona de l'euro del mes de setembre va mostrar una moderació fins a l'1,8% des del 2,2% d'agost, cosa que va provocar una forta caiguda dels bancs europeus davant un augment de la possibilitat que aquest mateix mes es produeixi una nova rebaixa de tipus del BCE.

El Banc Central Europeu va iniciar el seu cicle de rebaixes al juny, amb 25 punts bàsics, i aquest mes de setembre passat va executar una altra retallada de 25 punts bàsics més.

A més, Villeroy s'ha pronunciat a l'entrevista sobre les operacions corporatives i ha dit que la política "i els nacionalismes" haurien de mantenir-se al marge de la possible fusió entre UniCredit i Commerzbank, sobre la qual cosa convida a esperar el veredicte de la supervisió europea i a reflexionar sobre el resultat de l'operació possible.

Noticias relacionadas

contador