dl bank of england boe central bank interest rates monetary policy committee city of london generic pb
Sharecast / Primrose via Pixabay

La inflació al Regne Unit va caure bruscament a l'1,7% al setembre des del 2,2% del mes d'agost, segons ha informat aquest dimecres l'Oficina Nacional d'Estadístiques (ONS).

Els economistes havien anticipat una taxa general de l'1,9% per al mes. Aquesta és la primera vegada que la inflació cau per sota de l'objectiu del 2% del Banc d'Anglaterra des de l'abril del 2021.

La inflació subjacent, que exclou energia, aliments, alcohol i tabac, es va situar al 3,2% al mes, baixant des del 3,6% d'agost i per sota del 3,4% previst pel consens. L'indicador de serveis de l'IPC va augmentar el 4,9% interanual, i es va situar novament per sota del 5% per primera vegada en dos anys i mig.

La inflació subjacent i de serveis són indicadors clau per als responsables de política del Banc d'Anglaterra (BoE), que avaluaran al novembre si han de retallar novament els tipus després de fer la primera rebaixa, de 25 punts bàsics, a l'agost, i deixar-los sense canvis, al 5%, al setembre.

A la zona de l'euro, la inflació va baixar al mes passat i es va situar en un 1,8%, per sota de l'objectiu del 2% del Banc Central Europeu (BCE).

"Les xifres d'inflació al Regne Unit d'aquest matí indiquen un avenç considerable en la desinflació a mesura que comença la tardor", assenyala Michael Brown, estrateg sènior de Pepperstone. "És important destacar que els índexs d'inflació general i de serveis van pujar considerablement menys que el 2,1% i el 5,5% projectats pel Banc d'Anglaterra a l'Informe de Política Monetària d'agost, cosa que suggereix una dissolució de les pressions inflacionàries més ràpida del que anticipaven els responsables de política”.

Brown afegeix que, no obstant, l'economia del Regne Unit encara no està completament “fora de perill” pel que fa a la inflació, especialment pels "notables riscos a l'alça per a les xifres d'octubre, a causa de l'augment del 10% al límit de preus de l'energia per als consumidors d'Ofgem, que va entrar en vigor al començament d'aquest mes".

Noticias relacionadas

contador