ep un panel del ibex 35 en el palacio de la bolsa a 6 de septiembre de 2023 en madrid espana
Eduardo Parra - Europa Press

L'IBEX 35 i la resta de borses europees cotitzen molt tranquil·les i amb lleus caigudes aquest dimecres (IBEX: -0,14%, 11.718; DAX: -0,10%; CAC: -0,14%; FTSE MIB: -0,17%), mentre els futurs de Wall Street cedeixen un 0,3% després que els índexs nord-americans acabessin ahir en verd, novament impulsats per la tecnologia un altre dia alcista per a Nvidia (va acabar amb pujades del 4%).

  • 11.742,400
  • 0,07%

Dins de l'IBEX, destaquen ara les caigudes als bancs, especialment en Bankinter i CaixaBank, enmig de comentaris de banquers centrals que creuen que el Banc Central Europeu (BCE) hauria de baixar tipus la setmana que ve. Puig també és entre els títols més baixistes. Al costat de les alces, Cellnex n'és el millor, encara que amb avenços poc acusats.

Les borses asiàtiques, per la seva banda, han viscut una altra jornada marcada per moviments cridaners, durant la qual el Hang Seng finalment s'ha capgirat i no ha aconseguit rebotar després de desplomar-se ahir, i durant la qual el Shanghai s'ha enfonsat un 6%. Cal destacar que el Ministeri de Finances de la Xina ha convocat per dissabte una roda de premsa en què detallarà els plans d'estímul fiscal després de la decepció de l'acte d'ahir dimarts.

A Àsia, el Comitè de Política Monetària del Banc de la Reserva de Nova Zelanda ha acordat aquest dimecres reduir tipus de 50 punts bàsics, al 4,75% des del 5,25%. El Comitè ha dit que la inflació anual de preus al consumidor està dins del seu rang objectiu de l'1 al 3% i s'està acostant al punt mitjà del 2%.

L'agenda d'aquest dimecres inclou com a referència més rellevant les actes de l'última reunió de la Reserva Federal (Fed), durant la qual el banc central dels Estats Units va retallar de manera brusca els tipus en 50 punts bàsics. A més, avui parlaran diversos membres de la Fed.

EUROPASTRY, GOOGLE, RIU NEGRE...

En altres notícies destacades del dia, es parla d'Europastry, després que ahir a la nit suspengués la sortida a borsa per segona vegada l'any per "la situació geopolítica internacional". El seu salt al parquet estava previst per aquest dijous.

A més, els mitjans internacionals publiquen que el Departament de Justícia dels EUA es planteja trossejar Google com a mesura per enfrontar-se al monopoli. Segons documents judicials presentats dimarts, el Departament de Justícia "està considerant remeis conductuals i estructurals" per evitar que Google faci servir els seus productes Chrome, Play i Android per obtenir un avantatge injust sobre els seus competidors. Això podria incloure forçar Google a vendre parts del seu negoci, així com possiblement prohibir contractes exclusius i exigir a Google que lliuri dades que utilitza per desenvolupar els seus productes de cerca i intel·ligència artificial.

A això cal afegir que Rio Tinto, la segona minera més gran del món, ha anunciat que adquirirà la productora nord-americana de liti Arcadium per 6.700 milions de dòlars. Si l'acord es concreta, Rio Tinto es convertirà en un dels proveïdors de liti més grans, només per darrere d'Albemarle i SQM.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia als 1,0966 dòlars (-0,12%). El petroli puja un 1%. El Brent se situa als 77,97 dòlars i el WTI, als 74,25 dòlars.

L'or és pla (2.633 dòlars) i la plata avança un 0,65% (30,80 dòlars).

El bitcoin se situa als 62.250 dòlars i l'ethereum, als 2.437 dòlars.

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys continua per sobre del 4% (4,018%).

Noticias relacionadas

contador