israel iran dron

Wall Street cotitza aquest dimecres amb vendes moderades en un escenari de volatilitat geopolítica elevada. La tensió entre l'Iran i Israel manté en suspens els mercats, en espera de la possible resposta del govern de Benjamin Netanyahu al llançament de 180 míssils per part del règim persa, en resposta al seu torn a la invasió del Líban i a l'assassinat de Hassan Nasrallah.

  • 42.196,520
  • -

"Recordem que el mes d'abril passat l'Iran ja va llançar un atac contra Israel en represàlia pel que va passar a l'ambaixada de Damasc, si bé els míssils van ser interceptats i el dany va ser mínim", recorden els estrategs de Renta 4.

"En l'atac d'ahir, molts dels míssils de l'Iran també van ser interceptats, encara que amb diversos impactes al sud i al centre del país. Tot i que fins ara els mercats han obviat el risc d'extensió del conflicte a l'Orient Mitjà, ahir vam veure caigudes a les borses i refugi en deute públic, així com avenços en or i petroli. Aquest moviment podria continuar si es mantenen les tensions (Iran amenaça amb atacs més devastadors si Israel respon)”, afegeixen.

Per la seva banda, Kathleen Brooks, directora de recerca d'XTB, assenyala que “si la situació es resol ràpidament, esperaríem que les accions i les empreses tecnològiques es recuperin. Però si els Estats Units es veuen arrossegats a aquest conflicte i han de defensar Israel , l'impacte al mercat financer serà més durador. Les properes 24 hores seran crucials per veure fins a quin punt s'agreuja aquesta situació”.

ALTRES REFERÈNCIES DE LA JORNADA

Pel que fa a l'actualitat de la jornada, s'ha publicat la dada d'ocupació de la consultora privada ADP als EUA, considerada un indicador avançat de l'informe d'ocupació oficial de divendres. Aquesta empresa preveu que els Estats Units crearan 143.000 noves nòmines al setembre, dada que se situa per sobre de les expectatives del mercat i dels 142.000 llocs de treball que va reflectir l'informe oficial de l'agost.

A l'escena empresarial, les accions de Nike cauen amb força, després que el fabricant de roba i calçat esportiu hagi retirat la guia de resultats, després d'empitjorar les seves perspectives per al tercer trimestre.

Tesla també baixa després de decebre el mercat amb el seu informe de producció i lliuraments de vehicles del tercer trimestre. La companyia ha donat a conèixer unes xifres que s'han situat per sota de les expectatives en un context de competència creixent, especialment a la Xina.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli Brent rebota un 3% (75,83 dòlars), l'euro es deprecia un 0,13% (1,1052 dòlars) i l'unça d'or cedeix un 0,48% (2.677 dòlars). A més, la rendibilitat del bo americà a 10 anys repunta el 3,806% i el bitcoin baixa un 1,69% (60.856 dòlars).

Noticias relacionadas

contador